אם אתם חושבים שצ'יפס הוא מאכל מוכר ונראה שאין מה לחדש בכל הנוגע למנה הזו, כדאי שתכירו את המתכון הטעים הבא שיוכיח לכם לא רק שיש מה לחדש, אלא גם שכל מה שחשבתם על צ'יפס יכול להשתנות! המלצה שלנו בעניין - הכינו כמות כפולה, מכיוון שהשילוב בין צ'יפס בטטה בריא ופיקנטי לרוטב הברביקיו הביתי הבא הוא מתכון בטוח לצלחות ריקות!
אופן הכנת הרוטב ברביקיו:
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הניחו את עגבניות השרי בתבנית בשכבה אחת והכניסו לתנור למשך כ-25 דקות או עד שהן נצלות ומתרככות.
-
בינתיים, חממו כפית שמן זית במחבת רחבה, הוסיפו את הבצל וטגנו מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות או עד שהוא ישחים, ולאחר מכן הניחו בצד.
-
כאשר העגבניות מוכנות, הוציאו אותן מהתנור והניחו להן להצטנן כ-10 דקות.
-
כעת, הכניסו את עגבניות השרי הצלויות אל קערת מעבד מזון, והוסיפו את השום יחד עם שאר מרכיבי הרוטב כולל הבצל המטוגן והפעילו עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
-
העבירו לכלי עם מכסה והכניסו למקרר עד להגשה.
אופן הכנת הצ'יפס בטטה:
-
רפדו תבנית בנייר אפייה והשתמשו בתנור שחומם מראש לאותה הטמפרטורה - 200 מעלות.
-
כעת, הכניסו לקערה גדולה את אצבעות הבטטה יחד עם האריסה וערבבו היטב. פזרו מלח לפי הטעם וערבבו שוב.
-
העבירו את אצבעות הבטטה המתובלות אל תבנית האפייה.
-
כעת, הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-25-30 דקות עד שהצ'יפס פריך ומוכן לאכילה (זמן הצלייה תלוי בעובי חיתוך הבטטות).
-
כאשר הצ'יפס מוכן, העבירו לקערית והגישו לצד רוטב הברביקיו המצוין שהכנתם.