לרוב כשאומרים עוגה נהוג לחשוב על מאפה עם קרם וציפוי עשוי שכבות מתוקות שמענגות את החך, אך המתכון שלפניכם נקרא כך לא בשל טעמו המתוק, אלא בעקבות העבודה שהוא בנוי משכבות אורז, טונה וירקות, שהופכות את המנה למעדן של ממש. אתם מוזמנים לנסות את ה"עוגה" המרשימה הזו, ולהגישה כמנה ראשונה שתפתח את התיאבון לכל הסועדים שיחכו בקוצר סבלנות למנה המפתיעה הבאה.
מקור תמונה:
jamonkey
אופן הכנת העוגת טונה:
-
ערבבו מיונז עם רוטב צ'ילי חריף בקערית קטנה והניחו בצד.
-
ערבבו אורז מבושל עם חומץ אורז בקערה קטנה והניחו גם אותו בצד.
-
סננו את הטונה מהנוזל והכניסו לקערה בינונית, ערבבו יחד עם חצי מכמות המיונז ורוטב הצ'ילי יחדיו. שמרו את החצי השני לסוף.
-
כעת החלו בהרכבת המנה, קחו כוס מדידה או קופסת שימורים נקייה, עגולה ומעט עמוקה יותר מזו משל הטונה, ופזרו שומשום לבן ושחור בתחתית. מעל לשכבה זו פזרו גזר מגורד, מעליו קוביות מלפפון, ואת פרוסות האבוקדו. הדקו היטב והוסיפו שכבה של מלית טונה עם מיונז, הדקו שוב ומלאו באורז עד לשפה העליונה של הכלי.
-
דחסו מעט את האורז עם כף והפכו את הכלי על צלחת הגשה, הכו קלות על הכלי ושחררו בעדינות את "עוגת השכבות". זלפו מעל השומשום מעט מהרוטב שהשארתם בצד קודם לכן והגישו.