header

מתכון לעוגת סושי טונה

לרוב כשאומרים עוגה נהוג לחשוב על מאפה עם קרם וציפוי עשוי שכבות מתוקות שמענגות את החך, אך המתכון שלפניכם נקרא כך לא בשל טעמו המתוק, אלא בעקבות העבודה שהוא בנוי משכבות אורז, טונה וירקות, שהופכות את המנה למעדן של ממש. אתם מוזמנים לנסות את ה"עוגה" המרשימה הזו, ולהגישה כמנה ראשונה שתפתח את התיאבון לכל הסועדים שיחכו בקוצר סבלנות למנה המפתיעה הבאה.  
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת סושי טונה מקור תמונה: jamonkey
רכיבים לעוגת טונה:
אורז יסמין - ½ כוס (מבושל)
מלפפון - ½ (חתוך לקוביות)
אבוקדו - ½ (קלוף, פרוס דק)
גזר - ½ (מגורר דק)
טונה - כ-130 גרם (במים או שמן מקופסת שימורים)
מיונז - ½ כוס
רוטב צ'ילי - ½1 כפיות (או סחוג)
שומשום - חופן (שחור ולבן)
אופן הכנת העוגת טונה:
  1. ערבבו מיונז עם רוטב צ'ילי חריף בקערית קטנה והניחו בצד.
  2. ערבבו אורז מבושל עם חומץ אורז בקערה קטנה והניחו גם אותו בצד.
  3. סננו את הטונה מהנוזל והכניסו לקערה בינונית, ערבבו יחד עם חצי מכמות המיונז ורוטב הצ'ילי יחדיו. שמרו את החצי השני לסוף.
  4. כעת החלו בהרכבת המנה, קחו כוס מדידה או קופסת שימורים נקייה, עגולה ומעט עמוקה יותר מזו משל הטונה, ופזרו שומשום לבן ושחור בתחתית. מעל לשכבה זו פזרו גזר מגורד, מעליו קוביות מלפפון, ואת פרוסות האבוקדו. הדקו היטב והוסיפו שכבה של מלית טונה עם מיונז, הדקו שוב ומלאו באורז עד לשפה העליונה של הכלי.
  5. דחסו מעט את האורז עם כף והפכו את הכלי על צלחת הגשה, הכו קלות על הכלי ושחררו בעדינות את "עוגת השכבות". זלפו מעל השומשום מעט מהרוטב שהשארתם בצד קודם לכן והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.