מתכון סלט הטונה הבא הוא ללא ספק אחת המנות הטובות שתוכלו להגיש בארוחה הקרובה שלכם. האורחים ובני המשפחה המוזמנים יתענגו על טעמו של הסלט המעולה שלכם, ולאחר מכן אתם תתבקשו להכין אותו בכל אירוע. בנוסף לטעם והריח הנהדרים שיעשו את מרבית הרושם, גם המראה הצבעוני והמלבלב לא יאפשר לאף אחד לדלג על טעימה מהסלט המוצלח שלכם.
אופן הכנת הסלט טונה:
-
ערבבו יחד בקערית ג'ינג'ר, שום, רוטב סויה ומיץ לימון לכדי מרינדה נוזלית.
-
הניחו את נתחי הטונה בצלוחית מעט עמוקה וצקו את המרינדה מעל הנתחים, דאגו שכל חלקי הדג יגעו במרינדה. השרו במשך כ-10 דקות לכל צד.
מקור תמונה:
muybuenocookbook
-
בינתיים ערבבו קורנפלור עם מים והניחו בצד.
-
לאחר זמן ההשריה, פזרו שומשום קלוי על מגש וצפו את נתחי הטונה מכל הצדדים.
מקור תמונה:
muybuenocookbook
-
כעת, חממו סיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה וצקו את המרינדה לתוכה והביאו לרתיחה. הוסיפו את הקורנפלור עם המים וצמצמו לכדי רוטב מעט סמיך, כבו את האש והניחו בצד.
-
חממו את שמן הזית במחבת ברזל יצוקה מעל להבה בינונית-גבוהה ובתוכה צרבו את חתיכות הטונה המצופות בשומשום במשך 30-60 שניות כל אחד ומכל צד, תלוי ברמת העשייה הרצויה לטעמכם.
-
הוציאו את הטונה מהמחבת, הניחו על צלחת ועטפו ברדיד אלומיניום. כעת הכניסו את הצלחת עם חתיכות הטונה למקפיא למשך 10-15 דקות לעצירת הבישול ולפריסה קלה יותר.
-
סדרו 3 צלחות עם עלי רוקט על כל אחת, פזרו מנגו, מלפפונים ואבוקדו. הוציאו את נתחי הטונה מהמקפיא ופרסו רצועות דקות, הניחו על העלים והירקות, פזרו צנוברים ופרוסות בצל.
-
זלפו מעל כל צלחת מעט מהרוטב שהסמכתם בתחילה והגישו.