header

מתכון לסלט טונה צרובה עם מנגו וירקות

מתכון סלט הטונה הבא הוא ללא ספק אחת המנות הטובות שתוכלו להגיש בארוחה הקרובה שלכם. האורחים ובני המשפחה המוזמנים יתענגו על טעמו של הסלט המעולה שלכם, ולאחר מכן אתם תתבקשו להכין אותו בכל אירוע. בנוסף לטעם והריח הנהדרים שיעשו את מרבית הרושם, גם המראה הצבעוני והמלבלב לא יאפשר לאף אחד לדלג על טעימה מהסלט המוצלח שלכם.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לסלט טונה צרובה עם מנגו וירקות מקור תמונה: muybuenocookbook
רכיבים לסלט טונה:
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (4 ס"מ, טחון טרי)
שיני שום - 2 (טחון)
רוטב סויה - ¼ כוס (דל נתרן)
שמן זית - ½ כוס
מיץ לימון - מ-2 לימונים
סטייק טונה - 3 חתיכות (בעובי 2-3 ס"מ כל אחת)
זרעי שומשום - 2 כוסות (קלויים)
קורנפלור - 1 כף
מים - ¼ כוס
עלי רוקט - 300 גרם (מעורבים)
מנגו - 1 (גדול בשל, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות קטנות)
אבוקדו - 1 (מגולען, קלוף, חתוך ל-4 ופרוס)
בצל אדום - ¼ (טבעות)
מלפפון - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
צנוברים - חופן
אופן הכנת הסלט טונה:
  1. ערבבו יחד בקערית ג'ינג'ר, שום, רוטב סויה ומיץ לימון לכדי מרינדה נוזלית.
  2. הניחו את נתחי הטונה בצלוחית מעט עמוקה וצקו את המרינדה מעל הנתחים, דאגו שכל חלקי הדג יגעו במרינדה. השרו במשך כ-10 דקות לכל צד. preperation מקור תמונה: muybuenocookbook
  3. בינתיים ערבבו קורנפלור עם מים והניחו בצד.
  4. לאחר זמן ההשריה, פזרו שומשום קלוי על מגש וצפו את נתחי הטונה מכל הצדדים. preperation מקור תמונה: muybuenocookbook
  5. כעת, חממו סיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה וצקו את המרינדה לתוכה והביאו לרתיחה. הוסיפו את הקורנפלור עם המים וצמצמו לכדי רוטב מעט סמיך, כבו את האש והניחו בצד.
  6. חממו את שמן הזית במחבת ברזל יצוקה מעל להבה בינונית-גבוהה ובתוכה צרבו את חתיכות הטונה המצופות בשומשום במשך 30-60 שניות כל אחד ומכל צד, תלוי ברמת העשייה הרצויה לטעמכם.
  7. הוציאו את הטונה מהמחבת, הניחו על צלחת ועטפו ברדיד אלומיניום. כעת הכניסו את הצלחת עם חתיכות הטונה למקפיא למשך 10-15 דקות לעצירת הבישול ולפריסה קלה יותר.
  8. סדרו 3 צלחות עם עלי רוקט על כל אחת, פזרו מנגו, מלפפונים ואבוקדו. הוציאו את נתחי הטונה מהמקפיא ופרסו רצועות דקות, הניחו על העלים והירקות, פזרו צנוברים ופרוסות בצל.
  9. זלפו מעל כל צלחת מעט מהרוטב שהסמכתם בתחילה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.