רוצים "לפתוח שולחן" בבית כמו במסעדות המזרחיות הגדולות שכולנו גדלנו עליהן? בין שלל הסלטים והממרחים שתכינו, אל תוותרו על המחמרה. זהו מטבל פלפלים ואגוזים פיקנטי נהדר, שמקורו ממש פה – במטבח החלבי המסורתי, והוא טעים, פשוט ומהיר להכנה!
מקור תמונה:
epicurious
אופן הכנת הממרח מחמרה:
-
ערבבו ביחד בבלנדר את הפלפלים הקלויים, הבצל הירוק, מיץ הלימון, הכמון, המלח, 2 כפיות רכז רימונים, חצי כפית צ'ילי גרוס, 4 כפות שמן זית ואת אגוזי המלך עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו את פירורי הלחם והמשיכו בערבוב בפולסים עד שהכל מתחבר. אם התערובת עדיין לא אחידה מספיק, הוסיפו את שאריות פירורי הלחם וערבבו בפולסים קצרים. לסיום תבלו במלח ובצ'ילי גרוס.
-
העבירו את הממרח לקערה עגולה, צרו "באר" במרכז בעזרת כפית, וזלפו לתוכו כף אחת של שמן זית, כפית 1 של רכז רימונים וחצי כפית צ'ילי גרוס. אכלו עם פיתה או לחם.