header

מתכון לרוטב שאטה ביתי

 אם אתם חובבי חריף אמיתיים ורוצים להוסיף למטבח ולאוכל שלכם רוטב ביתי טעים שבאמת "יבעיר" לכם את הלשון ויעורר את הפה – רוטב שאטה זה מה שאתם צריכים. מדובר ברוטב מזרחי-ים תיכוני עז טעמים, שמומלץ לאלו מבינכם שיודעים חריפות מהי ונהנים ממנה. כמובן שגם אחרים יכולים לטעום ממנו, אבל מומלץ להם לעשות זאת בזהירות...

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב שאטה ביתי מקור תמונה: Cookie+Kate
רכיבים לרוטב שאטה:
עלי כוסברה - ¼ כוס
אגוזי מלך - ¼ כוס (או גרעיני דלעת קלופים)
שיני שום - 4 (קלופות)
מלח ים גס - ¼1 כפיות
כמון - 1 כפית
פלפל שחור - קורט (כ-10 סיבובים במטחנת פלפל)
חומץ שרי - 1 כפית
פלפלי חלפיניו - 6 (חתוכים לפרוסות דקות בעובי 2.5 ס"מ)
שמן זית - ⅓ כוס
אופן הכנת הרוטב שאטה:
  1. בתוך מעבד מזון, ערבבו את כל המרכיבים פרט לפלפלי החלפיניו ולשמן הזית. ערבלו הכל עד שכל המרכיבים קצוצים היטב; הפסיקו מדי פעם את פעולת המעבד כדי "לגרד" את השאריות מהדפנות והמשיכו עד לקיצוץ מלא.
  2. הוסיפו את פלפלי החלפיניו וערבלו עד שהם קצוצים היטב, אך לא לגמרי קרועים.
  3. הכניסו גם את שמן הזית, ערבבו באופן ידני, והעבירו את הרוטב לקערת הגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.