אם אתם חובבי חריף אמיתיים ורוצים להוסיף למטבח ולאוכל שלכם רוטב ביתי טעים שבאמת "יבעיר" לכם את הלשון ויעורר את הפה – רוטב שאטה זה מה שאתם צריכים. מדובר ברוטב מזרחי-ים תיכוני עז טעמים, שמומלץ לאלו מבינכם שיודעים חריפות מהי ונהנים ממנה. כמובן שגם אחרים יכולים לטעום ממנו, אבל מומלץ להם לעשות זאת בזהירות...
מקור תמונה:
Cookie+Kate
אופן הכנת הרוטב שאטה:
-
בתוך מעבד מזון, ערבבו את כל המרכיבים פרט לפלפלי החלפיניו ולשמן הזית. ערבלו הכל עד שכל המרכיבים קצוצים היטב; הפסיקו מדי פעם את פעולת המעבד כדי "לגרד" את השאריות מהדפנות והמשיכו עד לקיצוץ מלא.
-
הוסיפו את פלפלי החלפיניו וערבלו עד שהם קצוצים היטב, אך לא לגמרי קרועים.
-
הכניסו גם את שמן הזית, ערבבו באופן ידני, והעבירו את הרוטב לקערת הגשה.