אם יש דבר אחד שקל מאוד להכין זה עוף או ירקות צלויים, אך כיצד משדרגים אותם בקלות ובלי לעבוד קשה? בעזרת הרוטב הבא על בסיס גמבה אדומה, שיוסיף טעם נהדר לכל מנה שתשלבו אותו בא! אפשר אפילו סתם כך למרוח את הרוטב על זה על לחם, מה שבטוח זה שבלוטות הטעם שלכם יודו לכם.
אופן הכנת הרוטב פלפל:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
הניחו את הפלפלים על מגש אפייה וצלו אותם למשך 45 דקות, עד שהקליפה שלהם משחירה.
-
הוציאו את הפלפלים מהתנור והניחו אותם בשקית פלסטיק סגורה כדי ש"יזיעו", וכך הקליפה תוסר בקלות.
-
כשהפלפלים קרים מספיק, קלפו אותם בעזרת האצבעות, חתכו אותם והסירו את הזרעים. לאחר מכן קצצו אותם.
-
חממו שמן זית במחבת, וכשהוא חם הוסיפו את השום והשאלוט, וטגנו למשך מספר דקות.
-
הוסיפו את הפלפלים שקצצתם למחבת והמשיכו לטגן למשך מספר דקות – ערבבו את הכל כך שהמרכיבים ישתלבו.
-
הוסיפו את ציר הירקות, הביאו את הכל לרתיחה ותנו לנוזלים להתאדות מעט.
-
העבירו את תוכן המחבת לבלנדר וערבלו עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
תבלו לפי הטעם – בהתאם לרמת הבשלות של הפלפלים ייתכן שלא תצטרכו להוסיף סוכר כלל, אך אם יש להם טעם מעט מריר, תוכלו להחזיר את התערובת למחבת, להוסיף סוכר ולחמם מעט כדי להמיס אותו.
-
הגישו את הרוטב בטמפרטורת החדר.
מקור: נטלי סוויסה