header

מתכון לממרח מחמרה ביתי

רוצים "לפתוח שולחן" בבית כמו במסעדות המזרחיות הגדולות שכולנו גדלנו עליהן? בין שלל הסלטים והממרחים שתכינו, אל תוותרו על המחמרה. זהו מטבל פלפלים ואגוזים פיקנטי נהדר, שמקורו ממש פה – במטבח החלבי המסורתי, והוא טעים, פשוט ומהיר להכנה!

 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח מחמרה ביתי מקור תמונה: epicurious
רכיבים לממרח מחמרה:
פלפל אדום מתוק - 1 (קלוי, ניתן להכין על פי המתכון הבא)
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ)
מיץ לימון - 1 כפית
כמון - 1 כפית
מלח - 1 כפית
רכז רימונים - 3 כפיות (מחולקות ל-2 ו-1)
צ'ילי גרוס - 1 כפית (מחולקת ל-2 חצאים, ועוד קורט לתיבול)
שמן זית - 5 כפות (מחולקות ל-4 ו-1)
אגוזי מלך - ¾ כוס (קלויים קלות)
פירורי לחם - 4-6 כפות
אופן הכנת הממרח מחמרה:
  1. ערבבו ביחד בבלנדר את הפלפלים הקלויים, הבצל הירוק, מיץ הלימון, הכמון, המלח, 2 כפיות רכז רימונים, חצי כפית צ'ילי גרוס, 4 כפות שמן זית ואת אגוזי המלך עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. הוסיפו את פירורי הלחם והמשיכו בערבוב בפולסים עד שהכל מתחבר. אם התערובת עדיין לא אחידה מספיק, הוסיפו את שאריות פירורי הלחם וערבבו בפולסים קצרים. לסיום תבלו במלח ובצ'ילי גרוס.
  3. העבירו את הממרח לקערה עגולה, צרו "באר" במרכז בעזרת כפית, וזלפו לתוכו כף אחת של שמן זית, כפית 1 של רכז רימונים וחצי כפית צ'ילי גרוס. אכלו עם פיתה או לחם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.