header

מתכון לקציצות בקר עם סלט ובצל מקורמל

מרבית האנשים אוהבים "לאכול עם העיניים" ואני לא שונה מהם. לכן המנה הצבעונית הזו היא מושלמת בעיני, משום שהיא לא רק מחזה נפלא שגורם לי להרגיש שאני אוכל במסעדה יוקרתית, אלא גם חגיגה של טעמים שגורמת לי ללקק את האצבעות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות בקר עם סלט ובצל מקורמל
רכיבים לבצל המקורמל:
שמן זית - 1 כף
בצלים - 2 (בגודל בינוני, חתוכים לקוביות)
מלח ים - לפי הטעם
שבבי צ'ילי - ½ כפית (ניתן להשתמש במקום בפלפל צ'ילי חתוך לקוביות קטנות)
שיני שום - 2 (גדולות, חתוכות דק)
דבש - ½ כפית (ניתן להמיר בסירופ מייפל)
מיץ לימון - מ- ½ לימון (טרי)
מים - 2-3 כפות
תערובת תבלינים - מעט, לתיבול (קינמון, אגוז מוסקט וציפורן טחונה)
רכיבים לקציצות בקר:
בשר בקר טחון - 400-500 גר'
שן שום - 1 (גדולה ומגוררת)
פפריקה - ½ כפית
כמון - ½ כפית
מלח ים - ⅔ כפית
שמן קוקוס - לטיגון
רכיבים לסלט:
מלפפון - ½ מלפפון (חתוך לקוביות)
אבוקדו - ½ אבוקדו (חתוך לקוביות)
עגבניות שרי - 4-5 (חצויות לשתיים)
כוסברה - צרור
כמון - ⅓ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שמן זית - 1-2 כפות
אופן הכנת הבצל המקורמל:
  1. להכנת הבצל, חממו שמן קוקוס ושמן זית במחבת על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, הצ'ילי, המלח וערבבו את הכל. טגנו את הבצלים למשך 5 דקות וערבבו מדי פעם.
  2. ברגע שהבצל התרכך והזהיב, הוסיפו את שאר המרכיבים של הבצל המקרומל, ערבבו וטגנו במחבת במשך 2 דקות נוספות. הניחו בצד.
אופן הכנת הקציצות בקר:
  1. להכנת הקציצות, הכניסו לקערה את הבשר הטחון, השום, התבלינים, מלח ופלפל וערבבו בעזרת הידיים כדי שכל הטעמים יספגו.
  2. הכינו בין 4-6 קציצות, שטחו אותן והניחו בצד. preperation
  3. חממו מעט שמן קוקוס במחבת והעבירו אליה את הקציצות. טגנו את הקציצות במשך 4 דקות לכל צד ולאחר מכן הסירו את המחבת מהאש.
אופן הכנת הסלט:
  1. הרתיחו בסיר קטן מעט מים, הוסיפו שעועית ירוקה ובשלו במשך 2 דקות. לאחר מכן סננו את השעועית ושטפו במים קרים.
  2. קצצו את השעועית והעבירו לקערה יחד עם המלפפון, האבוקדו והעגבניות.
  3. תבלו את הסלט עם פלפל, מלח ים, מיץ לימון, כמון, כוסברה ושמן זית.
  4. לסיום, הגישו את הקציצות לצד הסלט והוסיפו מעליהן את הבצל.
מקור: יהונתן ג'.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.