מרבית האנשים אוהבים "לאכול עם העיניים" ואני לא שונה מהם. לכן המנה הצבעונית הזו היא מושלמת בעיני, משום שהיא לא רק מחזה נפלא שגורם לי להרגיש שאני אוכל במסעדה יוקרתית, אלא גם חגיגה של טעמים שגורמת לי ללקק את האצבעות.
אופן הכנת הבצל המקורמל:
-
להכנת הבצל, חממו שמן קוקוס ושמן זית במחבת על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, הצ'ילי, המלח וערבבו את הכל. טגנו את הבצלים למשך 5 דקות וערבבו מדי פעם.
-
ברגע שהבצל התרכך והזהיב, הוסיפו את שאר המרכיבים של הבצל המקרומל, ערבבו וטגנו במחבת במשך 2 דקות נוספות. הניחו בצד.
אופן הכנת הקציצות בקר:
-
להכנת הקציצות, הכניסו לקערה את הבשר הטחון, השום, התבלינים, מלח ופלפל וערבבו בעזרת הידיים כדי שכל הטעמים יספגו.
-
הכינו בין 4-6 קציצות, שטחו אותן והניחו בצד.
-
חממו מעט שמן קוקוס במחבת והעבירו אליה את הקציצות. טגנו את הקציצות במשך 4 דקות לכל צד ולאחר מכן הסירו את המחבת מהאש.
אופן הכנת הסלט:
-
הרתיחו בסיר קטן מעט מים, הוסיפו שעועית ירוקה ובשלו במשך 2 דקות. לאחר מכן סננו את השעועית ושטפו במים קרים.
-
קצצו את השעועית והעבירו לקערה יחד עם המלפפון, האבוקדו והעגבניות.
-
תבלו את הסלט עם פלפל, מלח ים, מיץ לימון, כמון, כוסברה ושמן זית.
-
לסיום, הגישו את הקציצות לצד הסלט והוסיפו מעליהן את הבצל.
מקור: יהונתן ג'.