הכנת עוף צלוי בתנור נשמעת כמו עבודה קשה, אבל למעשה הכל עניין של כמה דקות, במיוחד אם מבקשים מהקצב לנקות את העוף כראוי. מה שנשאר לכם לעשות זה לשטוף אותו, לשמן בנוזל נפלא, לתבל, להחליט אם בא לכם להכניס לתוך העוף מילוי או עשבי תיבול, להכניס לתנור ולחכות לרגע הטעים שהוא יוצא עסיסי, רך וכל כך טעים... אפשר לבשל אותו במרינדה, לפזר סביבו מלח גס, להוסיף ירקות מסביב, או לצלות פשוט בחום, לבחירתכם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוף שלם בתנור:
קפוא או טרי: עדיף לבחור בעוף שלם טרי, ההבדל בטעם הוא משמעותי בעיקר כשמתכוונים לצלות אותו. כאשר מקפיאים עוף המים שבתוכו הופכים לגבישי קרח, במהלך הבישול הם מופרשים וגורמים לעוף להיות יבש וחסר טעם.
ניקוי העוף השלם: אם יש לכם אפשרות לבקש מהקצב עשו זאת ואם לא שרפו נוצות, והוציאו שאריות איברים פנימיים ושומן מחלל העוף.
תיבול ומילוי העוף: התחילו עם מלח פלפל, הוסיפו תבלינים לפי טעמכם האישי. גם לתוך חלל העוף אפשר (ואפילו מומלץ!) להכניס תבלינים, עשבי תיבול, שום, לימונים, תפוזים או מליות כמו: אורז, קוסקוס, פטריות, קינואה...
מסאג': בדיוק כמו בספא, עסו היטב ושפשפו את העוף בתבלינים ובמרינדה, אפילו מתחת לעור, כך יספגו היטב כל הטעמים.
קשירת העוף: רצוי אבל לא חובה, מצליבים את רגלי העוף וקושרים אחת לשנייה בקצוות, כך העוף מקבל צורה יפה ונשאר יציב במהלך הבישול.
הוספת תוספות: אם החלטתם להוסיף תוספות כמו תפוחי אדמה למשל, הניחו אותם בתבנית מתחת לעוף, מומלץ לבשל אפילו חצי בישול, כך הם בטוח יהיו רכים ומוכנים.
כלי אפייה: מומלץ לבחור בתבנית או כלי מרווח שיכול להכיל את העוף במלואו, מחרס עם מכסה, תבנית פיירקס עמוקה, טאג'ין וכדומה. אם יש מכסה מעולה ואם לא כסו בנייר כסף.