הסחוג הוא ממרח/מטבל חריף מפלפלים המגיע מהמטבח התימני, אך לא רק. את הסחוג תוכלו למצוא אדום מפלפלים חריפים אדומים ותבלינים, ירוק מפלפלים ירוקים חריפים ועשבי תיבול ותבלינים, ויש המערבבים את שני הסוגים יחד. את הסחוג המסורתי היו מכינים בעזרת עלי ומכתש, כיום נהוג לקצר את זמן ההכנה ולטחון כמה דקות במעבד מזון או מטחנה. הסחוג נחשב לפותח תיאבון ומעשיר טעמים עבור מגוון מאכלים כמו ג'חנון, חומוס, סביח, בתוך סנדוויצ'ים, ואפשר לשלב אותו בתוך תבשילים כמו קציצות או שקשוקה.
ברשתות השיווק ניתן למצוא סחוג מוכן, אבל ברור לכם בוודאי שהכי בריא וטעים זה להכין לבד, לשלוט בכמויות השמן והמלחים, וברמת החריפות האהובה עליכם. אופן ההכנה שלו מהיר וקל, וניתן להקפיא ולשמור אותו במשך כמה חודשים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סחוג ביתי משובח:
פלפלים: המתכון הבא הוא עם פלפלים טריים, אך אפשר להשתמש גם בפלפלים מיובשים. מומלץ לנקות את פנים הפלפלים ולהסיר את הגרעינים, כדי לקבל מרקם רך ואחיד. לאחר קיצוץ וניקוי הפלפלים חשוב מאוד לרחוץ היטב את הידיים, או להשתמש בזמן החיתוך בכפפות.
כוסברה: חשוב לייבש את הכוסברה לפני שמכניסים אותה למעבד המזון, אחרת המרקם יצא דליל יותר.
שמן: את השמן אפשר להוסיף תוך כדי הטחינה ואפשר להוסיף ידנית לאחר טחינה הרכיבים והתבלינים ולערבב היטב, לבחירתכם.
אחסון: מומלץ לאחסן בצנצנת אטומה עם מכסה.