מתכון לשקשוקה קלאסית מורכב מעגבניות, שום, וביצים מבושלות, ממינימום מרכיבים, ומקסימום טעם! את השקשוקה אוכלים גם בבוקר וגם בערב (אפשר כמובן גם בצהריים), וחשוב שיהיה לצידה לחם טרי לטבילה ברוטב. צורת ההגשה הכי מהנה לאכילת השקשוקה היא במחבת שבו בושלה, כך היא נשארת חמה וטעימה. קיימות גרסאות רבות למנה הנהדרת הזו, עם עשבי תיבול, תרד, גבינות, ברוקולי, זוקיני, וניתן להפוך אותה בקלות לארוחה מזינה וטעימה עם הוספת טונה, נקניקיות, עוף, דגים...
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים שקשוקה טעימה וקלה:
עגבניות: מומלץ להשתמש בעגבניות מסוג מגי, או בעגבניות אדומות ובשלות - עגבניות ירוקות יגרמו לטעם חמוץ. במקרה שהשקשוקה יצאה קצת חמצמצה, הוסיפו מעט סוכר כדי לאזן את הטעמים. מומלץ מאוד לחלוט ולקלף את העגבניות (ההסבר במתכון), אם לא תעשו זאת סביר להניח שקליפות העגבניות ייפרדו מהעגבניות עצמן במהלך הבישול ויהיו חלק פחות נעים לאכילה ברוטב. אפשר כמובן לקצר תהליכים ולהשתמש בעגבניות מרוסקות או קצוצות משומרות.
השום: לא כדאי לוותר על השום, הוא מרכיב דומיננטי וחשוב במתכון לשקשוקה והוא משפיע מאוד על הטעם. כדי להרגיש את הטעם המיוחד שלו רצוי לפרוס לפרוסות, ולחרפריפות אפשר להוסיף גם צ'ילי קצוץ.
שדרוג ועיבוי השקשוקה: אפשר להוסיף בצל או גמבה, עדיף להתחיל איתם את ההכנה ולטגן לאחר חימום המחבת, לעומת שאר המרכיבים לוקח להם קצת יותר זמן להתרכך.
בישול הביצים: מומלץ לשבור את הביצים לתוך צלוחית או קערית, ורק אח"כ להוסיף אותן אל השקשוקה, כך יהיה קל יותר לשמור על החלמון בשלמותו. אם החלטתם לכסות את המחבת מומלץ לסגור את המכסה למחצה, כדי לא ליצור בישול יתר. דרך נוספת לבישול הביצים היא לכסות אותן עם הרוטב ולקבל מעין "ביצה הפוכה".
הגשה: הגישו את השקשוקה חמה, ישר לאחר שירדה מהאש, מומלץ במחבת שבה הכנתם אותה, אבל אם זה פחות נוח אז בצלחת לצד סלט רענן וטחינה.
ולסיום: אפשר להכין שקשוקה בכמה דקות משאריות מטבוחה, פשוט מוסיפים ביצים מעל ומבשלים כמה דקות.
הנה עוד כמה מתכונים לשקשוקה שתרצו להכין:
מתכון לשקשוקה מעגבניות ממולאות בביצים וגבינת פרמז'ן