כולנו יודעים ששניים מהמאכלים האהובים ביותר במטבח הישראלי הם שקשוקה וחומוס ושניתן להכין אותם בהרבה גרסאות שונות. אם אתם רוצים להפתיע את בלוטות הטעם שלכם, תוכלו לשלב את שני המאכלים האהובים האלו כדי לקבל מנה מנצחת וטעימה במיוחד שתרצו להכין שוב ושוב!
מקור תמונה:
foodnetwork
אופן הכנת השקשוקה עם חומוס:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות.
-
חממו שמן במחבת מעל אש בינונית, הוסיפו לה בצל ושום קצוצים וטגנו תוך ערבוב מתמיד עד שהם יתרככו, בערך 5 דקות.
-
הוסיפו למחבת גרגירי חומוס, כמון, מעט מלח ופלפל וערבבו היטב.
-
הוסיפו למחבת את העגבניות ו-⅓ כוס מים, בשלו והביאו לרתיחה. ערבבו מדי פעם ובשלו כ-20 דקות על אש בינונית-נמוכה.
-
לאחר 20 דקות, צרו 8 גומות ברוטב, שברו ביצה אחת אחרי השנייה והניחו כל ביצה בגומה אחרת. היזהרו שהחלמון (צהוב) לא ייפגע.
-
העבירו את המחבת עם הביצים הרכות לתנור שחומם מראש, ואפו למשך כ-8-10 דקות.
-
לאחר שהשקשוקה מוכנה, פזרו מעליה מעט פטרוזיליה או נענע והגישו לצד לחם טרי או פיתה.