זהובות, חמות ונימוחות, פשוט אין כמו קציצות! בין שמשלבים אותן ברוטב עשיר ובין שאוכלים אותן בתוך פיתה חמה, קשה לעמוד בפני קציצות שזה עתה יצאו מהמטבח. אם גם אתם אוהבים קציצות, אבל רוצים לגוון את התפריט שלכם, 8 המתכונים הבאים יתנו לכם רעיונות לגרסאות שונות וטעימות במיוחד למנה האהובה הזאת, חלקם אפילו בלי בשר! בנוסף, אם אתם משתדלים לשמור על הגזרה ולהימנע משמן, אתם לא חייבים לוותר על המנות האלו - פשוט הניחו את הקציצות על תבניות אפייה לא משומנות והכניסו אותן לתנור. כך תוכלו ליהנות מטעמן הנפלא בלי לחשוש בנוגע לקלוריות. שיהיה בתיאבון!
הקציצות הרכות הללו מושלמות בתוך לחמנייה חמה לארוחת הצהריים, או בערב לצד תפוחי אדמה צלויים או ירקות מאודים. בשר הודו הוא רזה ודל בשומנים וקלוריות לעומת סוגי בשר אחרים כמו בקר וכבש, ולכן המתכון הזה מושלם לאלו מכם שרוצים ליהנות מקציצות עסיסיות בלי לשלם את המחיר הקלורי.
קינואה היא חומר גלם מעולה להכנת מאכלים רבים והיא מלאה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים שהם חומרים חיונים לבריאותו של הגוף ולתפקודו השוטף. כאשר משלבים אותה עם ירקות ומטגנים קלות, מתקבלות קציצות שחומות שפריכות מבחוץ ורכות מבפנים - פשוט תענוג!
החציל הוא ירק נפלא שמשתלב במגוון מאכלים, החל מתבשילי בשר ועד סלטים או לצד גבינות. הקציצות במתכון הבא נותנות טוויסט נהדר לירק הרב תכליתי הזה עם גבינת צ'דר דומיננטית, שמשתלבת באופן מושלם עם ה"בשר" העדין של החציל.
קציצות עוף הן מנה אהובה במיוחד כיוון שהן קלות להכנה, רכות במרקמן וטעימות להפליא. כאשר מוסיפים להן פטריות טריות נוצרות קציצות עם ניחוח וטעם מיוחדים שקשה לעמוד בפניהם.
לא ניתן לדבר על מתכוני קציצות בלי דוגמה אחת לפחות עם בשר בקר, ובמתכון הבא רוטב העגבניות המסורתי מוחלף ברוטב בצל סמיך שיוצר מנה עם טעם מיוחד שתרצו להוסיף לתפריט הקבוע שלכם.
קציצות דגים הן מנה מצוינת ועשירה בחלבונים, ולכן היא אידאלית לפני או אחרי אימון או כמנה קבועה בתפריט היומי. לעתים אין זמן להוציא עצמות מדגים, לנקות ולטחון אותם, ולכן קציצות משימורים של דג טונה הן פתרון מושלם שלא יגזול מכם זמן רב בהכנות מוקדמות.
מלבד היותו תוסף מעולה לצד מנות רבות, אורז יכול לעמוד גם בפניי עצמו ולככב במנות בתור רכיב מרכזי. אם נשאר לכם אורז מארוחה שהכנתם, או שאתם פשוט רוצים להכין אותו בצורה חדשה, המתכון הבא הוא בשבילכם.
פירוש המילה "קרוקט" בצרפתית הוא "לכרסם", והקרוקטים הם קציצות מאורכות שמטגנים בשמן עמוק ושעשויות מפירה תפוחי אדמה או בשרים שונים. הקרוקטים מושלמים לצד סלט קצוץ, כתוספת למנה עיקרית או כנשנוש בכל עת שתרצו.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: