החציל הוא ירק נפלא שמשתלב במגוון מאכלים, החל מתבשילי בשר ועד סלטים או לצד גבינות. הקציצות במתכון הבא נותנות טוויסט נהדר לירק הרב תכליתי הזה עם גבינת צ'דר דומיננטית, שמשתלבת באופן מושלם עם ה"בשר" העדין של החציל.
רכיבים לקציצות חציל וצ'דר:
אופן הכנת הקציצות חציל וצ'דר:
-
הניחו את קוביות החציל בסיר עמיד למיקרוגל, הכניסו למיקרוגל ובשלו למשך 3 דקות בדרגת חום בינונית-גבוהה. הוציאו את הסיר, ערבבו את החצילים והחזירו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. בדקו אם החצילים רכים, ואם לא הכניסו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות.
-
נקזו את הנוזלים מהחצילים והכינו מהם מחית.
-
בקערה בינונית, ערבבו היטב גבינה, ביצים, פטרוזיליה, בצל, שום, אבקת מרק עוף, פלפל ואת מחית החצילים.
-
חממו את כוס השמן במחבת עמוקה על חום בינוני–גבוה.
-
צרו קציצות מהתערובת והכניסו לתוך השמן החם (אם הקציצות רכות מדי, הכניסו אותן למקרר ל-30 דקות עד שהן יתמצקו מעט). טגנו את הקציצות עד קבלת גוון חום–זהוב, כ-5 דקות מכל צד.