header

מתכון לקציצות מקינואה וירקות

קינואה היא חומר גלם מעולה להכנת מאכלים רבים והיא מלאה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים שהם חומרים חיונים לבריאותו של הגוף ולתפקודו השוטף. כאשר משלבים אותה עם ירקות ומטגנים קלות, מתקבלות קציצות שחומות שפריכות מבחוץ ורכות מבפנים - פשוט תענוג!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות מקינואה וירקות מקור תמונה: Oleg
רכיבים לקציצות קינואה:
קינואה - 1 כוס
מים - ½1 כוסות
מלח - לפי הטעם
כורכום - ¼ כפית
שמן - לטיגון
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקציצות קינואה:
  1. הכניסו את הקינואה והמים עם מעט מלח ושמן לסיר בינוני ובשלו במשך כ-20 דקות על להבה בינונית. בדקו את הקינואה מדי פעם ואם היא מתייבשת, הוסיפו לה מים.
  2. לתוך קערה בינונית, גרדו קישוא וגזר והוסיפו להם מלח, פלפל, כורכום וביצה.
  3. הסירו את הקינואה מהאש והניחו לה להצטנן.
  4. כאשר הקינואה קרירה, הוסיפו אותה לקערה עם הירקות וערבבו עד שכל הרכיבים מתאחדים.
  5. חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה או את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות.
  6. צרו מהתערובת קציצות דקות בידכם ושימו אותן במחבת החמה או על תבנית אפייה.
  7. טגנו את הקציצות במשך כ-6 דקות על כל צד או עד שהן מזהיבות. לאלו שמכינים את הקציצות בתנור, אפו אותן עד שהן פריכות מעט מבחוץ ומשחימות קלות.
  8. הניחו את הקציצות המוכנות על נייר סופג והגישו לצד סלט טרי או יוגורט מתובל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.