קינואה היא חומר גלם מעולה להכנת מאכלים רבים והיא מלאה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים שהם חומרים חיונים לבריאותו של הגוף ולתפקודו השוטף. כאשר משלבים אותה עם ירקות ומטגנים קלות, מתקבלות קציצות שחומות שפריכות מבחוץ ורכות מבפנים - פשוט תענוג!
מקור תמונה:
Oleg
אופן הכנת הקציצות קינואה:
-
הכניסו את הקינואה והמים עם מעט מלח ושמן לסיר בינוני ובשלו במשך כ-20 דקות על להבה בינונית. בדקו את הקינואה מדי פעם ואם היא מתייבשת, הוסיפו לה מים.
-
לתוך קערה בינונית, גרדו קישוא וגזר והוסיפו להם מלח, פלפל, כורכום וביצה.
-
הסירו את הקינואה מהאש והניחו לה להצטנן.
-
כאשר הקינואה קרירה, הוסיפו אותה לקערה עם הירקות וערבבו עד שכל הרכיבים מתאחדים.
-
חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה או את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות.
-
צרו מהתערובת קציצות דקות בידכם ושימו אותן במחבת החמה או על תבנית אפייה.
-
טגנו את הקציצות במשך כ-6 דקות על כל צד או עד שהן מזהיבות. לאלו שמכינים את הקציצות בתנור, אפו אותן עד שהן פריכות מעט מבחוץ ומשחימות קלות.
-
הניחו את הקציצות המוכנות על נייר סופג והגישו לצד סלט טרי או יוגורט מתובל.