header

מתכון לפירה תפוח עץ ועדשים

אל תתנו לשם של המנה הזו להטעות אתכם, כי מחכה בה לתינוק שלכם הרבה יותר מרק תפוחי עץ ועדשים, שנחשבים למקור מצוין עבור חלבון, סידן וברזל. בפירה הזה יש גם תבלינים בריאים מאוד, כמו כמון, כוסברה וקינמון, שכולם מוסיפים טעם נהדר ויתרונות בריאותיים נוספים למנה המושלמת הזו. המתכון מתאים לתינוקות שעברו את גיל 8 חודשים.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפירה תפוח עץ ועדשים מקור תמונה: blog.homemade-baby-food-recipes
רכיבים לפירה עדשים ותפוח עץ:
עדשים - ½ כוס
מים - ½2 כוסות
שמן זית - 1 כף
בצל - 3-4 כפות (קצוץ)
תפוח עץ - 1 (קטן, ללא הליבה, קלוף וקצוץ)
שן שום - 1 (כתושה)
כמון - 1 כפית
זרעי כוסברה - ½ כפית (כתושים)
קינמון - קמצוץ
אופן הכנת הפירה עדשים ותפוח עץ:
  1. מזגו את המים לתוך סיר קטן, הוסיפו את העדשים והביאו לרתיחה.
  2. הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו את העדשים על סף רתיחה למשך 25-35 דקות, עד שיהפכו לרכים ויחלו להתפרק.
  3. בזמן שהעדשים מתבשלות, חממו שמן על מחבת קטנה וטגנו קלות את הבצל עד שהוא מתרכך.
  4. הוסיפו למחבת את תפוח העץ הקצוץ והשום הכתוש, וערבבו יחד עם התבלינים.
  5. לאחר שהעדשים מוכנות, העבירו את תוכן המחבת לסיר ובשלו על סף רתיחה במשך 5 דקות נוספות, ולבסוף קררו.
  6. כעת יש לכם 2 אפשרויות: תוכלו להעביר את התערובת לבלנדר ולהפוך אותה לפירה, או שתשתמרו 4 כפות מהתערובת בצד ותערבבו אותה עם הפירה – זה יוסיף מרקם מעניין למנה שילדים בגיל המתאים יתענגו עליו.
  7. שמרו את השאריות במקרר למשך 48 שעות לכל היותר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.