פירוש המילה "קרוקט" בצרפתית הוא "לכרסם", והקרוקטים הם קציצות מאורכות שמטגנים בשמן עמוק ושעשויות מפירה תפוחי אדמה או בשרים שונים. הקרוקטים מושלמים לצד סלט קצוץ, כתוספת למנה עיקרית או כנשנוש בכל עת שתרצו.
אופן הכנת הקרוקטים:
-
בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל רכיבי הקציצות פרט לשמן.
-
הכניסו את הקערה למקרר למשך שעה לפחות.
-
הוציאו את התערובת מהמקרר וצרו ממנה קציצות מאורכות בעזרת כף גלידה או בידיים.
אופן הכנת הציפוי:
-
טבלו את הקרוקטים בביצה הטרופה וגלגלו אותן בפירורי הלחם.
-
חממו שמן בעומק 1 ס"מ בסיר בינוני או במחבת עמוקה.
-
הכניסו את הקרוקטים לשמן החם. הימנעו מהכנסה של קרוקטים רבים מדי לסיר מפני שזה יגרום להם להתפורר.
-
טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות, הוציאו לנייר סופג והגישו כשהן חמות.