השום שמככב כמעט בכל המתכונים הקודמים, ידוע ביכולתו לטפל במחלות לב ואף למנוע סרטן, כך שהשילוב בין העלים הירוקים, לכוסברה ולשום יוצר מנה בריאותית במיוחד, שמגיעה כמובן עם טעם נפלא.
רכיבים לקציצות ירק המטוגנות:
אופן הכנת הקציצות ירק המטוגנות:
-
הכניסו את העלים הירוקים אל תוך מעבד מזון, הפעילו אותו בפעימות קצרות עד שיהיו קצוצים דק, והניחו בצד.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית, הוסיפו שמן, בצל ומלח וערבבו מדי פעם עד שהבצל ישחים ויתרכך, 10 דקות לערך. לאחר מכן הוסיפו שום, כוסברה וכמון וערבבו במשך 30 שניות.
-
הוסיפו את העלים הירוקים למחבת וטגנו במשך 2-1 דקות, או עד שהם מעט יקמלו. כעת, העבירו את התערובת לקערה גדולה.
-
הניחו לתערובת להתקרר במשך 5 דקות והוסיפו את פירורי הלחם וגבינת הפטה. ערבבו היטב ובדקו אם יש צורך לתקן את התיבול. לאחר מכן הוסיפו את הביצה וערבבו את הרכיבים באמצעות הידיים. הכינו כדורים קטנים מהתערובת, ואם תתקשו ליצור כדורים, תוכלו להוסיף ביצה נוספת.
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן והמתינו עד שיתחמם. הוסיפו את כדורי הירק למחבת, ולאחר מספר שניות הנמיכו את הלהבה לבינונית-נמוכה וטגנו עד שהקציצות ישחימו, 2 דקות לערך. הפכו את הקציצות לצדן השני וטגנו במשך 2 דקות נוספות. מומלץ להגישן מיד או בטמפרטורת החדר.
מקור: ליאת.א