header

מתכון לקציצות ירק מטוגנות

השום שמככב כמעט בכל המתכונים הקודמים, ידוע ביכולתו לטפל במחלות לב ואף למנוע סרטן, כך שהשילוב בין העלים הירוקים, לכוסברה ולשום יוצר מנה בריאותית במיוחד, שמגיעה כמובן עם טעם נפלא. 
 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות ירק מטוגנות
רכיבים לקציצות ירק המטוגנות:
עלים ירוקים - 300 גר' (ניתן לשלב עלי/גבעולי לפת, סלק, גזר, בצל וכדומה)
שמן זית - 3 כפות
בצל קטן - 1 (חתוך לקוביות)
מלח - לפי הטעם
שיני שום - 2 (טחונות)
כוסברה - ½ כף (טרייה)
כמון - 1 כף (מומלץ עם זרעי כמון)
פירורי לחם - 1 כוס (מומלץ מלחם טרי)
ביצה - 1
שמן - לטיגון
גבינת פטה - ¼ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הקציצות ירק המטוגנות:
  1. הכניסו את העלים הירוקים אל תוך מעבד מזון, הפעילו אותו בפעימות קצרות עד שיהיו קצוצים דק, והניחו בצד. preperation
  2. הניחו מחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית, הוסיפו שמן, בצל ומלח וערבבו מדי פעם עד שהבצל ישחים ויתרכך, 10 דקות לערך. לאחר מכן הוסיפו שום, כוסברה וכמון וערבבו במשך 30 שניות.
  3. הוסיפו את העלים הירוקים למחבת וטגנו במשך 2-1 דקות, או עד שהם מעט יקמלו. כעת, העבירו את התערובת לקערה גדולה.
  4. הניחו לתערובת להתקרר במשך 5 דקות והוסיפו את פירורי הלחם וגבינת הפטה. ערבבו היטב ובדקו אם יש צורך לתקן את התיבול. לאחר מכן הוסיפו את הביצה וערבבו את הרכיבים באמצעות הידיים. הכינו כדורים קטנים מהתערובת, ואם תתקשו ליצור כדורים, תוכלו להוסיף ביצה נוספת.
  5. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן והמתינו עד שיתחמם. הוסיפו את כדורי הירק למחבת, ולאחר מספר שניות הנמיכו את הלהבה לבינונית-נמוכה וטגנו עד שהקציצות ישחימו, 2 דקות לערך. הפכו את הקציצות לצדן השני וטגנו במשך 2 דקות נוספות. מומלץ להגישן מיד או בטמפרטורת החדר.
מקור: ליאת.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.