גרגרי החומוס עשירים בסיבים תזונתיים וחומצות שומן בלתי רוויות, ולכן הפלאפל משפר את ערכי הכולסטרול שלנו ומותיר אותנו שבעים ומרוצים. הבעיה עם המנה הרגילה היא שמדובר בכדורים מטוגנים וספוגי שמן, שמבטלים חלק גדול מהיתרונות הגלומים בקטנייה וגורמים לנו לחוש עייפות בשעות הצהריים. כדי ליהנות מפלאפל טעים ומזין כארוחת בוקר נהדרת, תוכלו להכין את המנה הבאה שללא ספק תשמח כל חך.
מקור תמונה:
purewow
אופן הכנת הבצק הפאי:
-
מחממים תנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה המיועדת לפאי.
-
מוציאים את בצק הפילו מהאריזה, אך שומרים בכל פעם את הדפים שלא עובדים איתם תחת מגבת מטבח לחה כדי למנוע מהם מלהתייבש.
-
מברישים כל דף בחמאה מומסת, ומניחים את הדפים המוברשים זה על גבי זה.
-
מעבירים את שכבות בצק הפילו אל תבנית הפאי, ומאפשרים לקצוות הדפים להיצמד אל דפנות התבנית. מכסים את התבנית במגבת מטבח בזמן שמכינים את המילוי.
אופן הכנת הפאי הפלאפל:
-
מערבלים את הבצל הירוק עם שום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע, עד לשילוב הרכיבים. מוסיפים את החומוס ומעבדים עד לקבלת תערובת מגובשת, אין צורך שתהיה במרקם אחיד.
-
מוסיפים את הביצה ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים את התערובת לקערה ושומרים במקרר למשך 15-20 דקות.
-
מוציאים את הקערה מהמקרר ויוצקים את התערובת על גבי הבצק. מחליקים את השכבה העליונה שלה.
-
אופים בין 20 ל-25 דקות, עד להזהבה, ומוציאים לקירור.
אופן הכנת הסלט לגימור הפאי:
-
מערבבים את המלפפון, העגבניות, הבצל הסגול ושמן הזית בקערה בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
-
לאחר חיתוך הפאי, מניחים מעט סלט על כל חתיכה ומגישים יחד עם כף יוגורט יווני וכף גבינת פטה.
מקור: מיטל.א