המרקם העדין והנימוח של העדשים הכתומות, יחד עם הטעם האגוזי והלימוני של גרגירי הכוסברה, יעניקו שדרוג נפלא ומרענן לחוויית הפלאפל שלכם.
אופן הכנת הפלאפל:
-
שימו בקערה את העדשים המבושלות לאחר שהתקררו, יחד עם השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה. ערבבו היטב עד שתיווצר עיסה אחידה.
-
הוסיפו את הביצה, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה.
-
צרו את כדורי הפלאפל בעזרת הידיים ושימו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
-
זלפו מעל כל הכדורים שמן זית בנדיבות.
-
אפו את הפלאפל בתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר הכדורים ישחימו ויהפכו לסדוקים מעט.
-
ניתן גם לטגן את כדורי פלאפל אלו בשמן עמוק עד אשר הם ישחימו ויהפכו לפריכים.
מקור: גאיה ל.