מאפים במילוי תרד וגבינה הם המתאבן המושלם לאירוח ביתי, המספקים לאורחים הפתעה נעימה כמנה צדדית מעולה ובעלת טעמים עדינים. אז אם מתחשק לכם להיות יצירתיים, המתכון הבא יכול להיות אפשרות מצוינת לכמה תוספות שישדרגו לכם את המנה.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת המלית תרד:
-
חלטו את התרד במשך כשתי דקות על אש בינונית עד שיצטמק, סננו את המים, קצצו אותו ושימו בצד.
-
בסיר נפרד, חממו שמן, הניחו את הבצל וטגנו עד לקבלת מראה זהוב.
-
הוסיפו את שיני השום הטחונות והמתינו כחצי דקה נוספת.
-
הוסיפו את הקמח, החלב והפלפל וערבבו עד שהתערובת תתעבה.
-
לאחר שהתערובת מקבלת מרקם אחיד, הוסיפו את הגבינה הבולגרית והקוטג', בחשו כדקה והוסיפו 2 ביצים (ניתן להוסיף גבינות נוספות על פי הטעם האישי דוגמת ריקוטה, פטה וכדומה...).
-
הוסיפו אל הבלילה את התרד הקצוץ והעגבניות המיובשות וערבבו פעם נוספת עד לרתיחה.
-
הניחו את הבלילה בצד והמתינו שתתקרר מעט.
-
לאחר שהבלילה התגבשה, הוסיפו אותה במנות מדודות אל כיסוני הבצק שלכם והכניסו לאפייה.
אופן הכנת הבורקס ממלאווח:
-
הפשירו את בצק המלאווח, הניחו מעט מהמלית במרכז וסיגרו.
-
מירחו ביצה, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
מקור: אורלי.מ