רוב האנשים לא אוהבים את טעמו של הבצל למרות שהם יודעים עד כמה שהוא בריא ומזין, אך אם מקרמלים אותו ומשלבים אותו עם גבינות עשירות ועשבי תיבול, כמעט ואין מי שיסרב לטעימה! שילוב נפלא שכזה תוכלו להשיג בעזרת מתכון הקיש הנפלא שלפניכם, שיגרום גם למתנגדי הבצל הגדולים ביותר ללקק את האצבעות והוא מומלץ בחום כמנה עיקרית או תוספת נהדרת לארוחות ערב חורפיות.
רכיבים לקיש בצל וטימין:
בצק פריך - לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ - קנוי או מוכן מראש
אופן הכנת הקיש בצל וטימין:
-
חממו מראש את התנור ל-230 מעלות ובינתיים קחו דף בצק פריך והצמידו אותו היטב לתחתית, לפינות ולדפנות של התבנית שלכם. הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר עד שהתנור חם ואז הכניסו לאפייה קצרה של 7-10 דקות - עד שהבצק מתחיל לקבל קצת צבע. הוציאו את התבנית מהתנור וכבו אותו.
-
כעת יש לשים 2 כפות שמן זית בסיר קטן ולחמם על להבה בינונית-נמוכה. אחרי שהשמן חם יש להוסיף את הבצל הפרוס, לתבל במלח, לערבב ולכסות. את הבצל יש לבשל למשך 40-45 דקות ולערבב כל 6-7 דקות, שימו לב שאולי יהיה צורך לשנות את עוצמת הלהבה אם אתם רואים שהבצל לא מתחיל להתקרמל או אם הוא מתבשל מהר מדי.
-
לקראת אמצע זמן בישול הבצל הדליקו את התנור מחדש וחממו אותו ל-160 מעלות. במקביל, ערבבו בכלי מתאים את הביצים עם השמנת המתוקה והחלב והוסיפו פלפל ואגוז מוסקט. הוסיפו גם את הגבינה המגוררת וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
לקראת סוף תהליך קירמול הבצלים, הוסיפו לסיר את הטימין הקצוץ וערבבו.
-
כבו את הלהבה של הסיר וקחו כף אחת בכל פעם מהבצל, הכניסו אותה לתערובת הביצים וערבבו בעדינות. המשיכו לעשות זאת כף אחת בכל פעם עד שהסיר יתרוקן.
-
רפדו תבנית בנייר אלומיניום והניחו עליה את הבצק, שיפכו לתוכו בזהירות את המילוי, כסו בנייר אלומיניום בזהירות כדי שלא ייגע בתערובת הביצים והכניסו לתנור למשך 30 דקות.
-
לאחר החלק הראשון של האפייה, הסירו את נייר האלומיניום, אפו למשך 15 דקות נוספות עד שהקיש מתקשה, הוציאו מהתנור כדי לתת לו להתקרר מעט ואיכלו בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להעשיר את טעמו של הקיש בעזרת עשבי תיבול נוספים, ולקשט אותו במעט טימין קצוץ אחרי שהוא מוכן.