בפיצות, בפסטות, בלזניות ובשלל מאכלים אהובים אחרים, השילוב הקלאסי בין עגבניות זיתים וגבינות מוכיח את עצמו שוב ושוב כחוויה מנצחת לבלוטת הטעם שלנו. אם גם אתם חושבים ככה, אתם מוזמנים להכיר מתכון פשוט ומפתיע שיעזור לכם ליהנות מהטעם הזה בדרך חדשה, ולהכין קיש עגבניות וזיתים עשיר ונימוח. כל מה שצריך זה חצי שעה של עבודה, אפייה קצרה ואחר כך אפשר להתחיל לטרוף!
רכיבים לקיש עגבניות וזיתים:
בצק פריך - לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ - קנוי או מוכן מראש
אופן הכנת הקיש עגבניות וזיתים:
-
קחו את דף הבצק הפריך שלכם ורפדו בעזרתו תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. הקפידו לרפד גם את הדפנות, את עודפי הבצק הסירו בזהירות עם סכין והצמידו את הבצק לשפת התבנית.
-
כסו את התבנית בנייר אלומיניום עבה (או בשכבה כפולה של נייר אלומיניום רגיל), הצמידו אותו לבצק והכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 230 מעלות למשך 8 דקות. בתום הזמן הסירו את נייר האלומיניום ואפו את הבצק למשך 5 דקות נוספות.
-
בזמן שהבצק בתנור, הכניסו לשקית אטומה רב פעמית את הקמח, המלח והפלפל וערבבו. חתכו את העגבניות לפרוסות בינוניות והכניסו אותן לשקית בזהירות. סגרו את השקית ונערו אותה בעדינות כדי שהעגבניות יקבלו ציפוי אחיד.
-
חממו את שמן הזית במחבת גדולה וטגנו את פרוסות העגבנייה למשך דקה או שתיים על כל צד. בסיום, הניחו את העגבניות על כלי מרופד בנייר סופג.
-
ערבבו בקערה בינונית את הביצים עם השמנת המתוקה ואז הוסיפו את גבינת הצ'דר. לתוך התבנית עם הבצק המוכן הכניסו את הזיתים והבצלים, ערבבו, כסו בקרעים של 2 פרוסות גבינה, סדרו בשכבה אחידה את העגבניות המטוגנות שלכם מעל, כסו בשכבה שנייה של קרעי פרוסות גבינה ומזגו מעל הכל את תערובת הביצים.
-
נערו מעט את התבנית והפילו אותה מגובה של 2-3 ס"מ אל משטח העבודה כדי לגרום לביצים לחלחל לעומק הקיש. הכניסו אותה לתנור, הנמיכו את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואפו למשך 40-45 דקות, עד שסכין שמוחדרת למרכז הקיש יוצאת נקייה.