הפנקייק האמריקאי הוא אחת ממנות ארוחת הבוקר האהובות ביותר בעולם. בארה"ב נוהגים להגיש את הפנקייקים בערימה גבוהה כשהם נערמים אחד על השני ומכוסים בשכבה נדיבה של סירופ מייפל או שוקולד, אך אנחנו מתכוונים להגיש לכם גרסה בריאה ומתוחכמת יותר של מנת הפנקייקס המסורתית, הפעם בתוספת בטטה ושיבולת שועל, ובליווי קרם מסקרפונה מתקתק.
אופן הכנת הפנקייקס:
-
הניחו את הבטטות בסיר קטן עם מים, הביאו לרתיחה, ובשלו אותן עד שהן יתרככו.
-
הסירו את הבטטות ורסקו אותן (לצורך המתכון יש להשתמש ב- ¾ כוס של רסק בטטות). הניחו לתערובת להתקרר לפני השימוש בה.
-
בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט הטחון והסוכר.
מקור תמונה:
thingsimadetoday
-
העבירו את תכולת הקערה הבינונית אל תוך הקערה הגדולה וערבבו יחד עד לקבלת בלילה אחידה במרקמה.
-
המיסו ½ כף חמאה במחבת נון סטיק על להבה בינונית.
-
בעזרת מצקת, מזגו בכל פעם כמות של ¼ כוס מן הבלילה למחבת.
-
טגנו את הפנקייקס, המתינו שייווצרו בועות בצד העליון והפכו אותן (הקדישו לכל צד כ-½1-1 דקות של טיגון).
-
הוציאו את הפנקייקס מהמחבת והניחו אותם אחד על השני על גבי צלחת.
אופן הכנת הקרם מסקרפונה:
-
הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
-
הוסיפו את הסוכר ואת תמצית הווניל לקערה עם הקצפת, והקציפו את הרכיבים יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו בהקצפה על עוצמה נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הגישו את הפנקייקס עם קרם המסקרפונה עליהם, והוסיפו להם מעט אוכמניות, תותים או כל פרי אחר שברצונכם להגיש.