דרך נפלאה לפנק את כל המשפחה, בין שבארוחת הבוקר ובין שבשעות הערב, היא באמצעות מנת הפנקייק הטעימה הבאה, שתהווה חוויה לחך בכל נגיסה.
אופן הכנת הפנקייק אוכמניות:
-
חממו מחבת גדולה על להבה בינונית.
-
הכניסו אל קערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח וערבבו היטב.
-
הכניסו אל קערה קטנה חובצה, ביצה, שמן ותמצית וניל, וערבבו היטב.
-
צקו את התערובת השנייה אל תוך הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה (יש לשמור על מרקם גבשושי). לאחר מכן הוסיפו את הגרנולה, וערבבו מעט עד שתתמזג בבלילה.
-
שמנו את המחבת, וצקו באמצעות מצקת חלק מהבלילה אותה הכנתם, כ-¼ כוס לערך. פזרו מספר אוכמניות על הפנקייק, והוסיפו שכבה דקה מהבלילה בכדי לכסות את האוכמניות.
-
טגנו את הפנקייק במשך 3-2 דקות, או עד שהחלק התחתון יזהיב, ולאחר מכן הפכו את הפנקייק לצדו השני וטגנו אותו במשך 3-2 דקות נוספות.
-
חזרו על אותן הפעולות עם הבלילה הנותרת.
-
תוכלו לקשט את הפנקייק עם סירופ מייפל, אוכמניות נוספות או גרנולה, והגישו.
מקור: עדי.ד