את פנקייק התפוח המסורתי אוהב כל מי שטעם פעם בחייו, והמתכון הבא מציע לכם גרסה קצת יותר בריאה שללא ספק כדאי לכם להכיר.
אופן הכנת הפנקייק תפוח:
-
הכניסו לתוך קערה בינונית קמח רגיל, קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
-
הכניסו אל תוך קערה אחרת דבש, חמאה מומסת, חלב וביצה וערבבו היטב. לאחר מכן העבירו את התערובת הנוכחית לזו הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוציאו את ליבת התפוחים, ולאחר מכן חתכו אותם לפרוסות דקות. ערבבו היטב בקערה קינמון, סוכר חום וקמח, ואבקו את חתיכות התפוח בתערובת זו.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מעט חמאה, הכניסו 3 חתיכות תפוחים לתוך המחבת וטגנו אותם עד שיתרככו מעט. לאחר מכן צקו מעט מהבלילה, כ-¼ כוס לערך, על אותם התפוחים, וטגנו אותם עד שהחלק התחתון יזהיב, כ-3-2 דקות לערך.
-
לאחר מכן הפכו את הפנקייק לצדו השני, וטגנו במשך 3-2 דקות נוספות. יש לבצע את אותו התהליך עם שארית הבלילה.
-
תוכלו לקשט את הפנקייקים עם סירופ מייפל, אגוזי פקאן קצוצים, אבקת סוכר, דבש (לא חובה), והגישו.
מקור: עדי.ד