header

מתכון לפנקייק תפוח וחיטה מלאה

את פנקייק התפוח המסורתי אוהב כל מי שטעם פעם בחייו, והמתכון הבא מציע לכם גרסה קצת יותר בריאה שללא ספק כדאי לכם להכיר. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפנקייק תפוח וחיטה מלאה
רכיבים לפנקייק תפוח:
קמח - ¾ כוס
אבקת אפייה - ½3 כפיות
מלח - 1 כפית
דבש - 1 כף
חמאה - 3 כפות (מומסת)
חלב - ¼1 כוסות
ביצה - 1
סוכר חום - ¼ כוס
קמח - ¼ כוס (עבור התפוחים)
קינמון - ½ כפית
סירופ מייפל - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת הפנקייק תפוח:
  1. הכניסו לתוך קערה בינונית קמח רגיל, קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
  2. הכניסו אל תוך קערה אחרת דבש, חמאה מומסת, חלב וביצה וערבבו היטב. לאחר מכן העבירו את התערובת הנוכחית לזו הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוציאו את ליבת התפוחים, ולאחר מכן חתכו אותם לפרוסות דקות. ערבבו היטב בקערה קינמון, סוכר חום וקמח, ואבקו את חתיכות התפוח בתערובת זו.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מעט חמאה, הכניסו 3 חתיכות תפוחים לתוך המחבת וטגנו אותם עד שיתרככו מעט. לאחר מכן צקו מעט מהבלילה, כ-¼ כוס לערך, על אותם התפוחים, וטגנו אותם עד שהחלק התחתון יזהיב, כ-3-2 דקות לערך.
  5. לאחר מכן הפכו את הפנקייק לצדו השני, וטגנו במשך 3-2 דקות נוספות. יש לבצע את אותו התהליך עם שארית הבלילה.
  6. תוכלו לקשט את הפנקייקים עם סירופ מייפל, אגוזי פקאן קצוצים, אבקת סוכר, דבש (לא חובה), והגישו.
מקור: עדי.ד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.