תוכלו להפתיע את הילדים עם מנה נהדרת שתותיר את כולם שבעים ומרוצים, וזאת באמצעות התותים המתוקים והסוכריות צבעוניים שיעניקו לפנקייקים טעמים וצבעים נפלאים.
אופן הכנת הפנקייק תותים:
-
הכניסו אל תוך קערה בינונית קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה, והניחו בצד.
-
הכניסו אל תוך קערה קטנה כוס חובצה, ביצה, שמן ותמצית וניל, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת השנייה אל תוך הראשונה, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. במידה שהבלילה נראית לכם סמיכה מידי, תוכלו להוסיף בין 3-1 כפות חובצה.
-
שמנו מחבת גדולה, והניחו אותה על להבה נמוכה-בינונית. לאחר שהמחבת תתחמם, צקו כ-¼ כוס לערך מהבלילה לתוך המחבת, והשתדלו לא ליצור פנקייקים עבים מידי.
-
פזרו על כל פנקייק בתורו מספר תותים וטגנו אותו עד שהחלק התחתון יזהיב, כ-3 דקות לערך, ולאחר מכן הפכו אותו על צדו השני, וטגנו אותו במשך 3-2 דקות.
-
במידה שתרצו להוסיף סוכריות צבעוניים, עליכם להוסיפן מיד לאחר שהפכתם את הפנקייק לצדו השני.
-
יש לחזור על אותו התהליך עם שאר הבלילה.
-
תוכלו לקשט את הפנקייק עם ריבה, סירופ מייפל, אבקת סוכר וכדומה, והגישו אותם בעודם חמים.
טיפ השף:
למתכון פרווה- המירו את כוס הריוויון ב-½ כוס שמנת צמחית ו-½ כוס מים.
מקור: עדי.ד