מעבר לעובדה שמדובר בפנקייק עם טעם משובח, השימוש בקמח העשוי מחיטה מלאה, בדבש שמחליף את הסוכר ובזרעי צ'יה, הופך אותו למאכל מזין שיספק לכם אנרגיות לכל היום.
אופן הכנת הפנקייק בננה:
-
הכניסו אל תוך קערה קטנה 2 כפות חמאה, דבש, חלב, יוגורט, ביצה, תמצית וניל וזרעי צ'יה, וערבבו היטב. לאחר מכן הניחו את התערובת בצד למשך כ-5 דקות, זאת בכדי לאפשר לזרעי הצ'יה להתרכך מעט.
-
הכניסו אל תוך קערה בינונית קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
לאחר 5 דקות העבירו את התערובת הראשונה לתערובת הנוכחית, ערבבו עד שהרכיבים יתמזגו, ולבסוף הוסיפו את הבננות המעוכות וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה אך לא סמיכה.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, המיסו בה ½ כף חמאה, ושמנו את המחבת פעם נוספת לפני הכנת כל פנקייק.
-
באמצעות מצקת צקו אל תוך המחבת שכבה דקה מהתערובת, כ-¼ כוס לערך, טגנו עד שהקצוות של הפנקייק יחלו להתבשל, כ-3 דקות לערך, ולאחר מכן הפכו אותו לצדו השני. לאחר 3-2 דקות, כשהפנקייק מוכן, הוציאו אותו בזהירות באמצעות מרית והניחו אותו על צלחת שמרופדת בנייר סופג. המשיכו לטגן את כל הפנקייקים עד שנגמרת הבלילה.
-
מומלץ להוסיף סירופ מייפל ושקדים מעל הכל, וכמובן להגיש את הפנקייקים בעודם חמים.
טיפ השף:
טגנו את הפנקייקס במחבת טפלון על מנת לצמצם את כמות השימוש בחמאה לטיגון.
מקור: עדי.ד