קשה לעמוד בפני הטעם הנהדר של חמאת הבוטנים, בעיקר כשמשלבים אותה עם שבבי שוקולד אהובים, כך שאין ספק שמדובר במנה שתתקבל באהבה על ידי כל הטועמים.
רכיבים לפנקייק חמאת בוטנים:
רכיבים לסירופ חמאת בוטנים:
אופן הכנת הפנקייק חמאת בוטנים:
-
הכניסו אל תוך קערה קטנה חלב, ביצה, תמצית וניל וחמאת בוטנים, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
-
הכניסו אל תוך קערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב.
-
צקו את התערובת הראשונה אל תוך הקערה הגדולה עם הרכיבים היבשים, וערבבו אותם עד שיתמזגו. היזהרו שלא לערבב יותר מידי. לאחר מכן הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו מעט, עד שיתמזגו בבלילה.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, וצקו כ-¼ כוס לערך מהתערובת אל תוך המחבת, לאחר 3 דקות לערך או כאשר החלק התחתון יזהיב, יש להפוך את הפנקייק לצדו השני, ולטגן במשך 3-2 דקות נוספות.
-
יש לחזור על אותו התהליך עם כל הבלילה.
אופן הכנת הסירופ חמאת בוטנים:
-
הכניסו אל תוך קערה קטנה שניתן לחמם במיקרוגל חמאת בוטנים ומייפל. חממו אותם במשך כ-30 שניות במיקרוגל, ולאחר מכן ערבבו אותם היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
כעת, צקו את סירופ חמאת הבוטנים מעל כל פנקייק, והגישו כל עוד הם חמים.
מקור: עדי.ד