בין אם אתם אוהבים אוכמניות ובין אם לא, המתכון הזה יגרום לכם לרצות לאכול אותם כבר עכשיו, במיוחד לאחר שתבינו שבאוכמניות יש את הסכום הגבוה ביותר של נוגדי חמצון בהשוואה לפירות וירקות. הן עשירות בסיבים תזונתיים, דלות בסוכר וקלוריות.
מקור תמונה:
huffingtonpost
אופן הכנת הלפתן אוכמניות:
-
בשלו בסיר בינוני, את האוכמניות, הסוכר, 2 כפות מיץ לימון וגרידת הלימון.
-
חממו על אש בינונית ובשלו במשך 2 דקות עד שהסוכר ימס והפירות התרככו.אל תניחו לאוכמניות להתבשל יתר על המידה, שלא יאבדו את צורתן.(אל תניחו לאוכמניות להתבשל יתר על המידה, שלא יאבדו את צורתן)
-
הסירו מהאש והוסיפו את הנענע הקצוצה.
אופן הכנת הפנקייק אוכמניות:
-
ערבבו את גבינת הריקוטה והחלמונים יחד בקערה גדולה.
-
הוסיפו את הרוויון וערבבו עד לקבלת עיסה סמיכה.
-
הוסיפו את הקמח, אבקת האפיה והמלח לתוך תערובת הריקוטה.
-
ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בבלנדר, הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף אחיד.
-
קפלו את קצף החלבונים בעזרת מרית סיליקון, וחלקו אותו ל-2 קבוצות.
הוסיפו אוכמניות טריות בעדינות למרכז קערת הקצף, וקפלו.
-
המיסו חמאה במחבת חמה על אש נמוכה-בינונית.
-
בעזרת מצקת, צקו את הבלילה למחבת.
טגנו כל צד במשך 3 דקות, עד שהפנקייק נהיים זהובים.
-
העבירו אותם לצלחות הגשה.
-
צקו את לפתן האוכמניות על הפנקייק החם.
בעזרת כפית הוסיפו נגיעה של קצף אוכמניות.
מקור: רונית שפר