אם חשבתם שגולאש ניתן להכין רק מבשר בקר או עוף, כדאי שתכירו את המתכון הברזילאי הבא שיכול להתמודד בקלות מול כל מנת תבשיל קדירה אחרת. המנה הקלילה והמרעננת הזו מתאימה לכל עונה וגורמת לתחושת שובע לאורך זמן. אז בפעם הבאה כשמתחשק לכם לאכול משהו טעים, מהיר ובריא, נסו את מתכון גולאש הדגים הברזילאי שלפניכם ותיהנו ממנת גורמה איכותית ומפתיעה!
אופן הכנת הגולאש:
-
הכניסו את קוביות הדג אל קערה נקייה, פזרו מעל ¼ כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם ו-1 כף מיץ לימון. ערבבו היטב, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכ-20 דקות.
-
לאחר 20 דקות, חממו סיר בינוני על להבה גבוהה וצקו לתוכו כף אחת של שמן זית. טגנו את חתיכות הדג בשמן עד לקבלת גוון חום זהוב בהיר, הוציאו מהסיר והניחו בצד.
-
הנמיכו את הלהבה לבינונית וצקו לאותו הסיר ½1 כפות שמן זית נוספות. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.
-
הוסיפו את הפלפלים וטגנו אותם יחד עם השום והבצל למשך כ-2 דקות.
-
הוסיפו את הרכיבים הנותרים, למעט הדגים, והביאו לרתיחה. בשלו עוד כ-15-20 דקות עד שהרוטב מתעבה מעט.
-
המליחו ופלפלו לפי טעמכם, הוסיפו את חתיכות הדג ובשלו אותן ברוטב למשך כ-2 דקות.
-
הגישו בצלחת עמוקה עם פלחי לימון ומעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.