דגים הם בין המאכלים הבריאים ביותר מן החי, הודות לתכולה גבוהה של חומצות שומן אומגה 3, העוזרות לשמור על תפקודי מוח תקינים וגם לנקות את כלי הדם משומן. כאשר משלבים את הדגים יחד עם ירקות, פפריקה ופלפל, מקבלים נזיד הונגרי טעים ועשיר שיספק לכם מנת בריאות שתשמחו לאכול בכל שבוע.
רכיבים למתכון לנזיד דגים:
אופן הכנת המתכון לנזיד דגים:
-
חממו שמן בתוך סיר גדול עם תחתית כבדה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לסיר את הבצל והפלפלים החריפים. הוסיפו מעט מלח וערבבו עד שהבצל יתחיל להזהיב.
-
הוסיפו לסיר שום וטגנו יחד במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו לסיר עגבניות מרוסקות ויין, ערבבו ובשלו עד לרתיחה קלה.
-
הוסיפו לסיר את ציר הדגים, הביאו לרתיחה והוסיפו פפריקה, תפוחי אדמה וכוסברה. כאשר תפוחי האדמה מבושלים, הוסיפו לסיר את חתיכות הדג.
-
כאשר הדג יתרכך, הוסיפו לסיר מלח ופלפל לפי הטעם. בשלו במשך מספר דקות נוספות, העבירו לכלי הגשה והגישו עם פטרוזיליה מעל.