אם אתם אוהבים דגים מעושנים, ודאי תשמחו לטעום את הסושי הבא שעטוף בפרוסות דקיקות של סלמון מעושן. המנה הזו יכולה להיות הכוכב של שולחן האירוח שלכם, וההתפעלות שהיא תיצור תציב אתכם ברשימת אלופי הסושי בקרב חבריכם. נסו את מתכון הסושי סלמון ותתכוננו לקבל מחמאות!
אופן הכנת הסושי סלמון:
-
שטפו את האורז במסננת עד שהמים היוצאים מהחורים נעשים שקופים.
-
הכניסו את האורז לסיר בינוני יחד עם 400 מ"ל מים ובשלו על חום גבוה עד לרתיחה. לאחר שהמים רותחים כסו את הסיר והנמיכו את הלהבה לנמוכה ביותר.
-
בשלו במשך 15 דקות עד שהמים יתאדו, כבו את האש, הניחו מכסה על הסיר וחכו כ-10 דקות נוספות.
-
הכניסו את חומץ האורז, המלח והסוכר אל תוך הסיר וערבבו.
-
העבירו את האורז לתבנית שטוחה כדי שהוא יתקרר מהר יותר.
-
הניחו על משטח העבודה מחצלת במבוק לסושי (ניתן להשיג בחנויות ובסופרים) ופרסו מעליה ניילון נצמד.
-
הניחו על הניילון הנצמד פרוסות סלמון מעושן כשהקצוות חופפות מעט ומעליהן הניחו אצת נורי.
-
קחו מעט אורז מהקערה וצרו שכבת דקה.
-
בקצה הקרוב אליכם הניחו רצועות אבוקדו, חצי לב דקל ורצועות דקות של סלמון, וגלגלו על ידי הרמת המחצלת מעט ועטיפת המלית לצורת גליל.
-
הכינו את כל הגלילים, חיתכו והגישו לצד רוטב סויה ועוד תוספות לבחירה.