נסיכת הנילוס הוא אחד הדגים הבשרניים והטעימים ביותר שיש, ובעזרת פעולת אידוי עדינה של המעדן המלכותי הזה תוכלו להכין את מנת הסושי הכי רכה ועסיסית שאי פעם טעמתם. אם לא די בכך, צורתו המקורית של מתכון הסושי הזה תהפוך לנושא השיחה המרכזי של כל ארוחה או מפגש חברתי.
מקור תמונה:
skinnytaste
אופן הכנת הסושי:
-
שטפו את אורז הסושי מתחת למים זורמים להסרת העמילן כ-2 דקות.
-
הכניסו את האורז השטוף לסיר עם 400 מ"ל מים והרתיחו. לאחר מכן הורידו את גובה הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו עם מכסה במשך 10 דקות עד שהמים יתאדו.
-
הסירו את הסיר מהאש והשאירו אותו מכוסה עוד 10 דקות.
-
בקערה קטנה ערבבו חומץ אורז, מלח וסוכר. צקו על האורז המוכן, ערבבו היטב ואפשרו לו להתקרר מעט.
-
קחו תבנית עגולה ועמוקה בקוטר 18 ס"מ וסדרו בתחתית שלה את המלפפונים הפרוסים.
-
מעל המלפפונים מרחו את מחית האבוקדו לשכבה אחידה, ומעליה פזרו את קוביות הדג.
-
פזרו את האורז בשכבה מעט עבה מעל קוביות הדג, טפטפו רוטב סויה מעל האורז, לחצו מעט שכל השכבות יתאחדו והפכו על צלחת הגשה בזהירות שלא יתפזר או יתפורר.
-
לאחר שהפכתם ושחררתם את הסושי, מרחו מעל המלפפונים מיונז, פזרו שומשום ופטרוזיליה קצוצה, טפטפו מעט רוטב צ'ילי מתוק והגישו.