לאוהבי הסושי יש מחר רחב מאוד של מאכלים מגוונים; צמחוניים, עם דגים, אורז בחוץ או אורז בפנים, ולכולם דרושה מיומנות הנרכשת עם הזמן. אך את מנת הסושי המסורתי קל מאוד להכין, ולאחר שמבינים את העיקרון ניתן להכין רולים ממש כמו מקצוענים. בעזרת מתכון הסושי הבא תוכלו ללמוד איך להכין את המנה המפורסמת ממש כמו יפניים אמיתיים.
אופן הכנת הסושי:
-
שטפו את אורז הסושי מתחת למים זורמים להסרת העמילן במשך כ-2 דקות.
-
הכניסו את האורז השטוף לסיר עם 2 כוסות מים והרתיחו. לאחר מכן הורידו את גובה הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו עם מכסה במשך 10 דקות עד שהמים יתאדו.
-
הסירו את הסיר מהאש והשאירו אותו מכוסה עוד 10 דקות.
-
בקערה קטנה ערבבו חומץ אורז, מלח וסוכר. צקו על האורז המוכן, ערבבו היטב ואפשרו לו להתקרר מעט.
-
הניחו מחצלת במבוק לסושי (ניתן להשיג בחנויות ובסופרים) על משטח העבודה והכינו קערית עם מים לטבילת הידיים.
-
הניחו אצת נורי אחת על המחצלת, מעליה שימו חופן אורז מהסיר ושטחו על כל גודל האצה כך שלא תהיה שכבה עבה מדי.
מקור תמונה:
fifteenspatulas
-
הניחו על האורז, בקצה הקרוב אל גופכם, מקלות גזר, מקלות מלפפון, דג ורצועות בצל ירוק, לאורך המחצלת ובכיוון אחיד.
-
החלו לגלגל את האצה לכיוון הקצה השני (שבו אין ירקות ודג) ושחררו את הגליל מהמחצלת.
-
חיתכו את הגלילים של הסושי בעזרת סכין חדה והגישו לצד רוטב סויה, וואסבי ועוד.
טיפ השף:
עטפו את המחצלת בשכבה כפולה ומשולשת של ניילון נצמד כדי לשמור על ניקיונה לאורך זמן.