header

מתכון לדג במילוי תבלינים, שקדים ורוטב רימונים

אם אתם רוצים לשדרג את מתכוני הדגים המסורתיים שלכם, הגעתם למקום הנכון! המתכון המיוחד הבא לדג במילוי תבלינים, שקדים ורוטב רימונים ימלא את ביתכם בניחוחות נפלאים וירשים את האורחים שיזכו לטעימה קטנה מפרס כאן בישראל.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדג במילוי תבלינים, שקדים ורוטב רימונים מקור תמונה: food52
רכיבים לדג והמילוי:
דגים לבנים - 4 (טריים, שלמים וחתוכים במרכז ליצירת כיס למילוי)
שמן - 5 כפות
בצל - 1 (בינוני, חתוך לרצועות דקות)
שיני שום - 3 (כתושות)
שקדים - 1 כוס (מולבנים, חתוכים גס)
חמוציות מיובשות - 1 כוס (מושרות במים במשך ½ שעה ומסוננות מנוזלים)
רכז רימונים - ¼ כוס
תערובת עשבי תיבול - 1 כוס (ניתן לשלב בין כוסברה, פטרוזיליה, טרגון, בזיליקום, נענע ועוד)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
לימונים - 2 (חתוכים לפלחים עבים, להגשה)
אופן הכנת הדג והמילוי:
  1. חממו תנור ל-170 מעלות, רפדו 2 תבניות אפייה בנייר אפייה ושמנו אותם.
  2. שטפו את הדגים תחת מים קרים ויבשו היטב בעזרת מגבות נייר והכניסו למקרר.
  3. חממו 3 כפות שמן על מחבת גדולה ועל להבה גדולה. הוסיפו למחבת את פרוסות הבצל וטגנו במשך 10 דקות, או עד שהן יתחילו להשחים. הנמיכו את הלהבה וטגנו על להבה נמוכה במשך 30 דקות נוספות.
  4. הוסיפו למחבת את השום, השקדים, החמוציות ורכז הרימונים ובשלו על להבה נמוכה עד שהתערובת תתחיל להדיף ריח, בערך 10 דקות.
  5. הוסיפו למחבת את עשבי התיבול, תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב במשך מספר דקות. הסירו את המחבת מהלהבה והניחו לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר.
  6. הוציאו את הדגים מהמקרר והניחו 2 מהם על כל תבנית משומנת. הכניסו ¼ מהמילוי לתוך כל חתך של דג, מהראש ועד הזנב ולחצו קלות כדי שהוא לא יצא החוצה. הברישו את הדגים עם 2 כפות השמן שנותרו.
  7. הכניסו את התבניות עם הדגים לתנור למשך 12-15 דקות או עד שחלקם העליון יזהיב. הוציאו והגישו חם עם פלחי לימון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.