header

מתכון לסלמון עם שום ועגבניות צלויות

דג הסלמון אהוד על אנשים רבים, אפילו על כאלו שמצהירים על עצמם שהם אינם אוכלים דגים. טעמו הופך למעולה פי כמה כאשר מוסיפים לו מעט שום ועגבניות צלויות רכות שנמסות בפה.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון עם שום ועגבניות צלויות
רכיבים לסלמון בתנור:
סלמון - 4 (פילטים במשקל 170 גרם כל אחד)
עגבניות - 4 (בינוניות חצויות לאורכן)
שמן זית - 2 כפות
פפריקה מתוקה - ½ כפית
טימין - 8 (גבעולים טריים)
שיני שום - 4 (פרוסות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלמון בתנור:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  2. הניחו את פרוסות הסלמון על התבנית המרופדת, הוסיפו סביבם את חתיכות העגבנייה כאשר צידן החתוך פונה כלפיי מעלה.
  3. טפטפו מעל הסלמון והעגבניות שמן זית ותבלו במלח ופלפל. הוסיפו מעל הסלמון פפריקה וטימין ועסו אותם לתוך בשר בדג, לבסוף פזרו מעליו את השום.
  4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 8-10 דקות, הוציאו והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.