דג הסלמון אהוד על אנשים רבים, אפילו על כאלו שמצהירים על עצמם שהם אינם אוכלים דגים. טעמו הופך למעולה פי כמה כאשר מוסיפים לו מעט שום ועגבניות צלויות רכות שנמסות בפה.
אופן הכנת הסלמון בתנור:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
-
הניחו את פרוסות הסלמון על התבנית המרופדת, הוסיפו סביבם את חתיכות העגבנייה כאשר צידן החתוך פונה כלפיי מעלה.
-
טפטפו מעל הסלמון והעגבניות שמן זית ותבלו במלח ופלפל. הוסיפו מעל הסלמון פפריקה וטימין ועסו אותם לתוך בשר בדג, לבסוף פזרו מעליו את השום.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 8-10 דקות, הוציאו והגישו חם.