אם מתחשק לכם לצאת קצת מהקופסה ולהיפתח לטעמים חדשים ומקוריים, כדאי שתנסו את מתכון דג הסלמון הבא ברוטב שמנת-אבוקדו שישדרג לכם את הארוחה למנת גורמה. הכנתה של מנה זו לא גוזלת זמן רב והטעם שלה הוא מעדן של ממש, אז נסו והפתיעו את האורחים באחת ממנות הדג הטובות ביותר שטעמתם מעודכם.
רכיבים לרוטב אבוקדו-שמנת:
אופן הכנת הרוטב אבוקדו-שמנת:
-
הכניסו את האבוקדו, השום, השמן, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והבזיליקום למעבד מזון, והפעילו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
טעמו, ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן הכנת הסלמון:
-
תבלו את חתיכות הדג במלח ופלפל בכל הצדדים, חממו מחבת עם שמן זית וצרבו את הדג מעל חום בינוני כ-5-6 דקות מכל צד לכל חתיכה.
-
הוציאו לצלחת הגשה, צקו מרוטב האבוקדו וקשטו בעזרת עלי הבזיליקום וגרידת הלימון.
טיפ השף:
אם הרוטב סמיך מידי, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים ולערבב.