header

מתכון לסלמון צרוב עם רוטב אבוקדו ושמנת

אם מתחשק לכם לצאת קצת מהקופסה ולהיפתח לטעמים חדשים ומקוריים, כדאי שתנסו את מתכון דג הסלמון הבא ברוטב שמנת-אבוקדו שישדרג לכם את הארוחה למנת גורמה. הכנתה של מנה זו לא גוזלת זמן רב והטעם שלה הוא מעדן של ממש, אז נסו והפתיעו את האורחים באחת ממנות הדג הטובות ביותר שטעמתם מעודכם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון צרוב עם רוטב אבוקדו ושמנת מקור תמונה: kitchenswagger
רכיבים לרוטב אבוקדו-שמנת:
אבוקדו - 1 (בשל, קלוף וחצוי)
בזיליקום - ¼ כוס (עלים טריים)
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שמן זית - ¼ כוס
שמנת מתוקה - ¼ כוס (קלה לבישול 15% שומן)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלמון:
דג סלמון - 4 חתיכות (220 גרם כל חתיכה)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - חופן (קצוץ לקישוט)
גרידת לימון - מעט (לקישוט)
אופן הכנת הרוטב אבוקדו-שמנת:
  1. הכניסו את האבוקדו, השום, השמן, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והבזיליקום למעבד מזון, והפעילו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  2. טעמו, ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן הכנת הסלמון:
  1. תבלו את חתיכות הדג במלח ופלפל בכל הצדדים, חממו מחבת עם שמן זית וצרבו את הדג מעל חום בינוני כ-5-6 דקות מכל צד לכל חתיכה.
  2. הוציאו לצלחת הגשה, צקו מרוטב האבוקדו וקשטו בעזרת עלי הבזיליקום וגרידת הלימון.
טיפ השף:
אם הרוטב סמיך מידי, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים ולערבב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.