פודינג טוב, מתוק ומרענן ממש לא חייב לבוא מתוך גביעים שאתם קונים בסופר. אפשר להכין ולייצר אותו גם לבד בבית, בלי שום רכיבים מלכותיים, צבעי מאכל או תוספות סוכר עודפות. קחו דוגמה מהמתכון הבא, שממנו תלמדו איך לייצר לעצמכם קינוח פיסטוקים נהדר, מרענן וטעים במיוחד – פודינג מופלא שיהפוך כל סיום ארוחה שלכם לחגיגה!
אופן הכנת הפודינג פיסטוק:
-
בקערת מעבד מזון, עבדו את הפיסטוקים עד שהם קצוצים דק.
-
הוסיפו לתוך קערת מעבד המזון ¼ כוס סוכר ו-2 כפות חלב. עבדו עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
-
בסיר גדול על גבי להבה בינונית-גבוהה, ערבבו את עיסת הפיסטוקים עם 2 כוסות החלב שנותרו. ערבבו היטב עד שכל הגושים מתפרקים וכל המרכיבים מתאחדים לתערובת אחת.
-
כשתערובת החלב בסיר כבר חמה דיה, הכניסו לתוך מעבד המזון את ¼ כוס הסוכר שנותרה ואת הביצה, החלמונים, הקורנפלור והמלח, והחלו לעבד עד ליצירת תערובת.
-
בזמן שמעבד המזון עדיין עובד, מזגו באיטיות לקערת המעבד ½ כוס מתערובת החלב החמה שבסיר. זה ירכך את הביצים בתערובת לפני שתוסיפו אותה לסיר.
-
העבירו את התערובת ממעבד המזון אל תוך הסיר עם מה שנותר מתערובת החלב. ערבבו הכל יחד ובשלו על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמשך – עד שהפודינג מתחיל לבעבע ולהסמיך.
-
הסירו את הסיר עם הפודינג מהאש, הוסיפו לתוכו את החמאה ואת תמצית הווניל, וערבבו עד שהחמאה נמסה בפודינג.
-
חלקו את הפודינג מהסיר ל-6 כוסיות הגשה. כסו כל אחת מהן בפלסטיק נצמד, צמוד כמה שניתן אל פני השטח של הפודינג (כך תמנעו היווצרות של שכבת קרום על גבי הפודינג). קררו במקרר למשך 4 שעות לפחות.
אופן הכנת הקצפת לפודינג:
-
כשהפודינג מוכן להגשה, הקציפו את השמנת עם אבקת הסוכר במיקסר.
-
חלקו את הקצפת בין הכוסות והניחו אותה על ראש כל פודינג, בזקו מעל את הפיסטוקים הקצוצים – והגישו! בתיאבון.