אין אחד שלא אוהב פאי תפוחים מתוק וטעים או עוגת תפוחים רכה, אך במקום להכין מגש שלם שצריך לחתוך ממנו חתיכה, למה שלא תיהנו מהטעם של הקינוחים האלה בדרך חדשה ומרשימה יותר – כנגיסי פאי קטנים! המתכון הבא מגיע אלינו מטורקיה, ואנחנו בטוחים שתתאהבו בו מביס ראשון!
רכיבים למתכון לבצק לפאי תפוחים טורקי:
רכיבים למילוי לפאי תפוחים טורקי:
רכיבים לזיגוג לפאי תפוחים טורקי:
אופן הכנת המתכון לבצק לפאי תפוחים טורקי:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחדיו את היוגורט, החלב, חלבון הביצה (שמרו את החלמון בצד), המלח והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
בקערה נפרדת, ערבבו יחדיו את הקמח ואבקת האפייה, והוסיפו את המצרכים היבשים האלה לתערובת הרטובה. ערבבו עד שהרכיבים ישתלבו היטב ויתחיל להתקבל בצק.
-
הוסיפו את החמאה המרוככת וערבבו עד שהיא משתלבת היטב בתערובת הבצק.
-
לושו את הבצק עד שיהיה אחיד וחלק, ותנו לו לתפוח למשך 30-60 דקות.
אופן הכנת המילוי לפאי תפוחים טורקי:
-
בקערה, ערבבו יחדיו את התפוח המגורד ומיץ הלימון.
-
המיסו את החמאה במחבת עמוקה, ולאחר שתמיסו אותה הוסיפו את הסוכר החום והדבש וערבבו היטב.
-
הוסיפו למחבת את התפוח המגורד וערבבו. טגנו עד שהנוזלים מתאדים.
-
הוסיפו למחבת את הקינמון וערבבו היטב. תנו לתפוחים המגורדים להתקרר לפני שתמשיכו להשתמש בהם.
-
העבירו את הבצק שהכנתם למשטח עבודה וחצו אותו ל-6 חתיכות שוות. לושו כל חתיכה וצרו ממנה כדור חלק.
-
כסו את כדורי הבצק בניילון נצמד והשאירו אותם בצד למשך 15 דקות.
-
אחרי שעברו 15 דקות, קחו כדור בצק אחד, שטחו אותו עם האצבעות, שטחו אותו שוב עם מערוך ואז שוב עם האצבעות.
-
קחו כפית גדושה של תערובת התפוחים המגורדים והניחו אותה בצורת משולש על כ-⅙ מעיגול הבצק. חתכו את המשולש שיצרתם מצדו האחד, קפלו את הבצק לכיוון השני, סגרו את התפוח המגורד בתוך הבצק עם האצבעות והמשיכו לבצע את אותה הפעולה עד שתגיעו לסוף עיגול הבצק. לבסוף סגרו את הבצק היטב על עצמו ותיווצר ממנו צורה שמזכירה פרח צבעוני סגור.
-
חזרו על התהליך עם כל שאר עיגולי הבצק והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופן הכנת הזיגוג לפאי תפוחים טורקי:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות.
-
העבירו את חלמון הביצה ששמרתם לקערה וערבבו אותו עם כפית חלב.
-
הברישו את התערובת על גבי הבצק מכל צדיו.
-
הכניסו לתנור המחומם למשך 17-20 דקות.