אין פינוק גדול יותר משילוב של כמה מרכיבים אהובים, מתוקים ואפילו בריאים בתוך קינוח אחד טעים ומעורר תיאבון – ממש כמו זה שאת המתכון שלו תמצאו כאן. פאי התפוחים הבא, שמצופה סוכר חום ומכוסה בקרמבל שיבולת שועל וטימין, המוסיף למנה טעם עשיר ועדין, הוא בדיוק ההפתעה שאתם צריכים כדי שהאורחים שלכם ייצאו שמחים ומרוצים מארוחה חגיגית דשנה.
רכיבים לקרמבל שיבולת שועל וטימין:
אופן הכנת הבסיס פאי:
-
צרו מהבצק הפריך שלכם עיגול בקוטר 30 ס"מ, והניחו אותו בתוך תבנית פאי עגולה בגודל 24 ס"מ. חתכו את הבצק שנותר והשאירו שוליים באורך 2.5 ס"מ; קפלו והדקו את הקצוות לתבנית. הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר עד שתכינו את שאר חלקי הפאי.
אופן הכנת הקרמבל שיבולת שועל וטימין:
-
בקערה בינונית ערבבו את הקמח הלבן, הקמח המלא, פתיתי שיבולת השועל, הסוכר החום, עלי הטימין הקצוצים והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
מקור תמונה:
simply scratch
-
שפכו את החמאה המומסת לתוך הקערה וערבבו עד שהכל נספג בתוך התערובת. הניחו את הקערה בצד.
אופן הכנת הפאי תפוחים:
-
חממו מחבת עמוקה בגודל 30 ס"מ על להבה בינונית גבוהה. כאשר המחבת כבר חמה הכניסו לתוכה את החמאה (היא אמורה לתסוס בהתחלה, אבל לא להשחים באופן מידי).
-
כעת הוסיפו לתוך המחבת את פרוסות התפוחים, כסו בחמאה ותנו להן להתבשל במשך 5 דקות, עד שהן נהיות רכות אך עדיין מעט מוצקות.
-
הוסיפו למחבת את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקינמון, אגוז המוסקט הטחון והמלח.
מקור תמונה:
simply scratch
-
הגבירו את עוצמת הלהבה ובשלו את הכל עד שהנוזלים הניגרים מן התפוחים הופכים סמיכים – כ-2-3 דקות.
-
הורידו את המחבת מהאש והעבירו את פרוסות התפוחים לתבנית מתכת. פזרו אותן על התבנית באופן שווה ותנו להן להתקרר לחלוטין במשך 20 דקות.
-
חממו תנור מראש ל-200 מעלות.
-
הוציאו את תבנית הפאי יחד עם הבצק הפריך שלכם מהמקרר, וכאשר פרוסות התפוחים קרות פזרו אותן על הבצק באופן שווה.
-
קחו את הקערה עם קרמבל שיבולת השועל שהכנתם ובעזרת האצבעות פזרו אותו על תפוחי העץ שבתבנית באופן שווה, עד שהקרמבל מכסה את התפוחים.
מקור תמונה:
simply scratch
-
הניחו את תבנית הפאי על תבנית מתכת כדי שתספוג את הנוזלים שיוגרו באפיה. הכניסו את הפאי אל השליש התחתון של התנור ואפו למשך 20 דקות.
-
לאחר 20 דקות של אפייה הנמיכו את החום בתנור ל-190 מעלות ואפו במשך 10-20 דקות נוספות, או עד שמילוי התפוחים מתחיל לבעבע.
-
בסיום האפייה הניחו לפאי להתקרר במשך 3 שעות לפחות, ולאחר מכן פרסו והגישו אותו בליווי כדור גלידה ורוטב קרמל.