כשהיינו צעירים יותר, יכול להיות ששמענו לא פעם ולא פעמיים את הפרסומת המפורסמת לאחד מפירות החורף האהובים ביותר: "קיווי עסיסי, עם ויטמין C". המשפט הזה נחקק לרבים בזיכרון וגם להם לאהוב מאוד את הטעם של הפרי הירק הזה, שהיום אתם תלמדו איך לשלב בצורה מופלא במתכון פשוט לעוגת גבינה ללא אפייה. לצורך הכנתו צריך להצטייד מראש בתבנית לעוגות גבינה, קאפקייקס או מוצר דומה, ואם כבר יש לכם אחת שכזאת בבית, אתם יכולים לגשת לעבודה כבר עכשיו וליהנות מקינוח נהדר שלא דורש אפייה ומכניס לחיים טעם מתוק נהדר.
רכיבים למתכון לעוגת גבינה עם קיווי:
אופן הכנת המתכון לעוגת גבינה עם קיווי:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות ובינתיים ערבבו בקערה את הפתיבר המרוסק עם כפית החמאה ו-2 כפיות סוכר עד לקבלת תערובת כמה שיותר אחידה.
-
צרו מהתערובת שלכם תחתית בתוך תבנית של קאפקייקס, מיני עוגות גבינה וכדומה, והדקו אותה היטב. הכמות אמורה להספיק ל-10 עד 12 תחתיות.
-
הכניסו את התחתיות שלכם לאפייה בתנור למשך 5-7 דקות, עד שישחימו קלות ובסיום האפייה תנו להן להתקרר לחלוטין.
-
בינתיים ערבבו את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר עד שהתערובת קלה ואוורירית. הוסיפו גם את השמנת להקצפה והמשיכו לערבב עד שניתן לראות שמתחילים להיווצר "נטיפים" רכים.
-
הוסיפו גם את תמצית הווניל, המשיכו לערבב למשך כמה רגעים ואז חלקו את התערובת שווה בשווה לתוך השקעים על התחתיות שהתקררו לחלוטין, והכניסו למקרר למשך 2-3 שעות.
-
חממו בסיר קטן את הקיווי עם מים ו-2 כפיות סוכר עד שהוא מתרכך.
-
בעזרת בלנדר ידני או מכשיר דומה ערבלו את תוך הסיר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
אחרי שהתערבות קצת מתקררת, הוסיפו את הג'לטין וערבבו עד שהיא מסמיכה.
-
חלקו את תערובת הקיווי באופן שווה מעל עוגות הגבינה המקוררות, הכניסו אותן שוב למקרר והגישו ברגע שהן מתייצבות.