בננה, אננס, שוקולד, אגוזי פקאן ודובדבנים - בקינוח הנפלא הזה יש הפתעות מתוקות שכל אחד יאהב! מדובר למעשה בעוגת-עוגייה ענקית שאפשר להכין במחבת בקלות, ואחרי זמן אפייה קצר של 20-25 דקות כבר אפשר ליהנות מהטעם הנפלא שלה, שילדים וגם מבוגרים רוצים ליהנות ממנו שוב ושוב. נסו להכין אותה בפעם הבאה שאתם מארחים חברים או בני משפחה וחכו לתגובות הנלהבות שלהם כשהם יגלו כמה הפתעות מתוקות יש בקינוח המיוחד הזה!
רכיבים למתכון לעוגיית מחבת עם הפתעות:
אופן הכנת המתכון לעוגיית מחבת עם הפתעות:
-
העבירו את האננס המיובש לקערה קטנה ומלאו אותה במים חמים, המתינו כ-10 דקות, סננו את הנוזלים והניחו בצד.
-
בינתיים, ערבבו בקערה גדולה ביצים טרופות, שמן, בננה מעוכה ותמצית וניל. אחרי שהתקבלה תערובת אחידה הוסיפו את הקמח, הסוכר החום, אבקת האפייה והמלח. ערבבו את הרכיבים היבשים עם התערובת הרטובה בעדינות עד שכבר כמעט ואין גושים.
-
הוסיפו לקערה את האננס, הדובדבנים ושברי השוקולד וערבבו קלות.
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות, שמנו מחבת בגודל 30 ס"מ מברזל יצוק או כל סוג אחר שמתאים לתנור, העבירו לתוכה את התערובת, שטחו והדקו אותה.
-
פזרו מעל התערובת פקאנים קצוצים באופן אחיד והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות - עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגייה יוצא יבש ונקי.
-
הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור, תנו לה להתקרר קלות והגישו בטמפרטורת החדר לצד גלידה או קצפת - בתיאבון!