כבר נאמר לא פעם שהשילוב של בננות ושוקולד יכול לעזור לנו להכין מגוון קינוחים נהדרים, אך במתכון שלפניכם הרכיבים האלו מקבלים שדרוג נהדר של פריכות. מי שמביאה לנו את הפינוק המתוק הזה היא חיה דר מהבלוג fromhayawithlove, שמתארת את התוצאה כ"מאפה רך מאוד עם נגיעות של שוקולד וטעם נפלא". אנחנו ממש לא רואים סיבה להתווכח איתה, במיוחד כשמדובר במתכון פשוט שכל אחד יכול להכין עם קצת עבודה וליהנות מתוצאה מושלמת לאירוח או לפינוק בשביל הילדים והנכדים הקטנים שלו.
רכיבים למתכון לקאפקייק בננה-שוקולד:
רכיבים למתכון לפירורי ציפוי:
אופן הכנת המתכון לקאפקייק בננה-שוקולד:
-
הכניסו לקערה את הבננות ומעכו אותן, הוסיפו את הסוכר וערבבו.
-
הוסיפו ביצים, וניל, שמן ושמנת מתוקה, ובחשו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
ערבבו בקערה נפרדת את כל הרכיבים היבשים ואז הוסיפו אותם לקערה עם הרכיבים הרטובים.
-
ערבבו היטב את שתי התערובות, הוסיפו את השוקולד צ’יפס, ערבבו קלות וצקו את הבלילה לתבניות מאפינס מרופדות בעטרת נייר, עד לכ-¾ מהגובה.
אופן הכנת המתכון לפירורי ציפוי:
-
חממו תנור ל-180 מעלות, חיתכו את החמאה לקוביות קטנות, הוסיפו את שאר הרכיבים וערבבו בעזרת הידיים עד שנוצרים פירורים.
-
פזרו את הפירורים על בצק הקאפקייק בתבניות והכניסו לתנור.
-
אפו למשך כ-25 דקות עד שקיסם שמוחדר לקאפקייק יוצא פירורי. הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר - בתיאבון!
טיפ השף:
חיה ממליצה להכין גם קצפת או ציפוי מתוק אחר בתוספת זילוף של ריבת חלב כדי להפוך את הקינוח הזה למתוק ומפנק עוד יותר!