הפופולריות של פאי הפקאן, שהיה מוגש כפרוסות משולשות במיטב בתי הקפה בישראל בשנים עברו, היא כנראה עדות לחיים שהיו כאן טרם עידן השפע - בהם אגוזי הפקאן היו מצרך יקר ולא נגיש לכל, ולכן נחשבו לפינוק אמיתי. הקינוח, שמקורו במטבח האמריקני, הוא עשיר, דחוס ומתוק כמובן ויעורר בכם גל של נוסטלגיה נפלאה עם הביס הראשון.
מקור תמונה:
epicurious
אופן הכנת הפאי פקאן:
-
רדדו את הבצק הפריך והניחו אותו על תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, כך שהבצק ישמש כמעיין גדר ויעלה על דפנות התבנית.
-
חממו תנור ל-170 מעלות ואפו עד שהבצק מזהיב קלות, כ-30 דקות. לאחר מכן צננו כ-10 דקות במקפיא.
-
בינתיים, המיסו חמאה בסיר קטן על חום בינוני, הוסיפו סוכר חום וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הסירו מהאש, ערבבו והוסיפו פנימה את סירופ התירס, הווניל, גרידת התפוז ואת המלח.
-
טרפו את הביצים בקערה בינונית והוסיפו אותם לתערובת החמה אגב ערבוב.
-
פזרו את האגוזים בתוך בסיס העוגה הקרה, צקו מעליהם את תערובת הביצים והחמאה בצורה שווה.
-
הכניסו לתנור ואפו בטמפרטורה של 160 מעלות, כ-50 דקות עד שעה.
-
לאחר שהאפייה הסתיימה תוכלו לאכול את הפאי מיד עם כדור גלידה בצד.