פאי עם תחתית פריכה ומלית קרמית תמיד כובש את ליבם של הסועדים, ועם המתכון הבא, התענוג יהיה גדול פי כמה. התחתית של העוגה שלפניכם מכילה ריוויון והמלית היא בניחוח וניל-לימון-זעפרן שיוצרים יחד קינוח מתוק וטעים שכולם יאהבו.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים למלית לימון-זעפרן:
אופן הכנת הבצק ריוויון:
-
הכניסו קמח, סוכר ומלח למעבד מזון והפעילו בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו חמאה והפעילו עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
-
הכניסו את פירורי הבצק לקערה גדולה, הוסיפו להם את הריוויון וערבבו בעזרת מזלג.
-
לושו את הבצק שהתקבל והכניסו לקירור של 4 שעות. בינתיים הכינו את מלית הלימון-זעפרן.
אופן הכנת המלית לימון-זעפרן:
-
הכניסו לבלנדר או קערת מיקסר ביצים, חלבונים, ריוויון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון וזעפרן וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
כשהבלנדר/מיקסר עדיין פועלים, הוסיפו לתערובת קמח וחמאה וערבלו לקבלת תערובת אחידה.
-
חממו את התנור ל-160 מעלות ושמנו קלות תבנית עגולה בקוטר 35 ס"מ.
-
הוציאו את הבצק המקורר, שטחו אותו בעזרת מערוך על משטח מקומח והעבירו לתבנית.
מקור תמונה:
pinterest
-
הדקו את הבצק לשוליים, חוררו אותו בעזרת מזלג והכניסו לתנור למשך 25 דקות.
מקור תמונה:
pinterest
-
הוציאו את התחתית מהתנור, מזגו עליה את תערובת הלימון-זעפרן והכניסו לתנור למשך 55-65 דקות, או עד שהמילוי יציב בצידיו אך עדיין רך ומתנודד.
-
הוציאו, צננו קלות, חתכו והגישו.