header

מתכון לרבאני – עוגה אלבנית מסורתית

עוגת הרבאני מגיעה אלינו מאלבניה שבבלקן – והיא בהחלט יכולה להזכיר בטעמיה ובמרקמה את המתוקים הנהדרים שיש לנו כאן במזרח התיכון, יחד עם הטעמים הבלקניים המסורתיים והאותנטיים שהיא מביאה עימה. היא כל כך פשוטה להכנה ויכולה להמתיק את ימיכם, אז למה אתם מחכים? התחילו כבר עכשיו בהכנתה!

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לרבאני – עוגה אלבנית מסורתית מקור תמונה: International Cuisine
רכיבים לסירופ לימון:
סוכר - 2 כפות
מים - ¾1 כוסות
רכיבים לעוגת רבאני:
שמן זית - ¾ כוס
סוכר - ¾ כוס
קמח - ¾2 כוסות
אבקת אפייה - 3 כפות
קמח תירס - ¾1 כוסות (ניתן גם להשתמש בסולת חיטת סמולינה)
פיסטוקים - ½ כוס (גרוסים, לקישוט)
אבקת סוכר - ¼ כוס (לקישוט)
עלי מנטה - קורט (לקישוט)
לימון - 1 (פרוס לפרוסות, לקישוט)
אופן הכנת סירופ לימון:
  1. הכינו ראשית כל את הסירופ: הרתיחו יחד בסיר את הסוכר ואת המים במשך כ-10-15 דקות, הקפידו לערבב מדי פעם.
  2. השגיחו היטב – ברגע שהכל מתחיל להסמיך הורידו מהכיריים, הוסיפו פנימה את מיץ הלימון ותנו להכל להתקרר.
אופן הכנת עוגת רבאני:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה קטנה, ערבבו את הביצים, היוגורט, השמן והסוכר יחדיו.
  3. הוסיפו את המרכיבים היבשים וערבבו היטב.
  4. העבירו את התערובת לתבנית מלבנית משומנת בגודל 30*22 ס"מ.
  5. אפו במשך 30 דקות או עד להזהבה.
  6. בסיום, הוציאו את העוגה מן התנור, חתכו לפרוסות בצורת ריבועים או בצורת יהלום ומזגו את הסירופ על הפרוסות.
  7. קשטו עם הפיסטוקים הגרוסים, אבקת הסוכר ופרוסות הלימון והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.