header

מתכון לעוגת גבינה עם בננה ופקאן

עוגות גבינה הן ללא ספק אחד הקינוחים האהובים עלינו, וכל פעם אנחנו מופתעים מחדש מכמות הגרסאות שאפשר לעשות לתענוג המתקתק והנפלא הזה. אז אם אתם אוהבים לאפות ובעיקר לשמח את בני הבית שלכם, אין סיכוי שתפספסו את המתכון שלנו לעוגת גבינה אפויה עם תוספת של בננה ופקאנים קלויים - שתגרום לכולם ללקק את האצבעות.
זמן הכנה: 50 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קשה
מתכון לעוגת גבינה עם בננה ופקאן מקור תמונה: tasteofhome.com
רכיבים למתכון לעוגת גבינה עם בננה ופקאן:
בננות - 3 (בינוניות, לא קלופות)
שמן - 1 כף (לשימון התבנית)
עוגיות חמאה ואגוזים - ¾-1 כוס (מפוררות, קנויות או תוצרת בית)
חמאה - 3 כפות (מומסת)
גבינת שמנת - 450 גרם
סוכר לבן - ½ כוס
סוכר חום - ¼ כוס + 2 כפות (מחולקות)
תמצית וניל - 1 כפית
רום - 2 כפות (לא חובה)
ביצים - 4 (גדולות, בטמפרטורת החדר, טרופות קלות)
אגוזי פקאן - ½ כוס (קצוצים)
אבקת קינמון - ½ כפית
חצאי פקאנים - 12 (אפויים, לקישוט)
סירופ שוקולד - לקישוט
אופן הכנת המתכון לעוגת גבינה עם בננה ופקאן:
  1. חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו את הבננות הלא קלופות על תבנית והכניסו לתנור למשך כ-10-12 דקות, עד שהקליפה הופכת שחורה. לאחר מכן אפשרו להן להתקרר בטמפרטורת החדר והורידו את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
  3. שמנו תבנית עוגה עגולה (בקוטר 23 ס"מ), הניחו אותה על גבי רדיד אלומיניום כפול ועבה (באורך ורוחב של כ-45 ס"מ), ועטפו באמצעותו היטב את התבנית כדי למנוע זליגה. רפדו את החלק הפנימי של התבנית בנייר אפייה.
  4. בקערה קטנה ערבבו את שברי העוגיות והחמאה המומסת. לאחר מכן העבירו אל תבנית העוגה העגולה, הדקו היטב עד לגובה של כ-2 ס"מ ואפו במשך 8-10 דקות. לאחר מכן הוציאו מהתנור, אבל לא מתבנית העוגה, להתקררות על רשת ייבוש.
  5. בקערה גדולה ערבבו באמצעות מיקסר ידני את שני סוגי גבינת השמנת, ½ כוס הסוכר הלבן ו-¼ כוס הסוכר החום עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את תמצית הווניל והרום (לא חובה) והמשיכו לערבב. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים וערבבו במהירות איטית עד להשתלבות.
  6. העבירו חצי מהתערובת אל קערה קטנה, ואת השאר צקו אל תוך תבנית העוגה העגולה, מעל תחתית העוגיות האפויות, וישרו.
  7. קלפו את הבננות האפויות ושימו אותן (ללא הקליפה) בתוך מעבד מזון והפעילו עד לקבלת מרקם חלק. העבירו את הבננות אל תערובת גבינת השמנת ששמרתם בצד בקערה הקטנה.
  8. אל התערובת בקערה הקטנה הוסיפו את הפקאנים הקצוצים, אבקת הקינמון ואת יתר הסוכר החום. לאחר מכן צקו את תכולת הקערה הקטנה אל תוך תבנית העוגה העגולה.
  9. הניחו את תבנית העוגה העגולה בתוך תבנית אחרת גדולה יותר ומלאה במים (בגובה של כ-2 ס"מ) והכניסו לאפייה במשך כ-45-55 דקות, עד שמרכז העוגה הופך יציב והגוון שלה מעט לפני ההזהבה.
  10. הוציאו את תבנית העוגה מהתבנית הגדולה יותר, אפשר לה להתקרר על רשת ייבוש במשך כ-10 דקות. העבירו סכין בזהירות על דפנות התבנית העגולה כדי לשחרר את העוגה. השאירו להתקררות במשך שעה נוספת בטמפרטורת החדר.
  11. כסו את העוגה, הכניסו למקרר למשך הלילה. לפני ההגשה קשטו עם חצאי פקאנים ומעט סירופ שוקולד - התענגו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.