כולנו מכירים את העוגות הבחושות הקלאסיות, וכן לרבים מאיתנו יצא לטעום עוגת גבינה אוורירית ופשוטה - אך מה קורה כשמערבבים בין השתיים? התוצאה הרבה יותר מפתיעה ממה שאתם חושבים! הכירו את המתכון הפשוט והטעים שלנו לעוגת בננה בחושה במילוי קרם גבינה ממכר ומענג - שתגרום לאורחים שלכם לחזור כל הזמן!
רכיבים למתכון לעוגת בננה במילוי קרם גבינה:
אופן הכנת המתכון לעוגת בננה במילוי קרם גבינה:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
בקערה בינונית מעכו את הבננות באמצעות מזלג והוסיפו מעליהן ביצה אחת, סוכר חום, ¼ כוס סוכר לבן, חמאה, תמצית וניל ויוגורט יווני, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו כוס קמח, קמצוץ מלח וסודה לשתייה, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
צקו כמחצית מתכולת הקערה אל תוך תבנית אפייה מלבנית ומשומנת (שאורכה כ-23 ס"מ ורוחבה כ-12 ס"מ), הקפידו שהתחתית כולה תהיה מכוסה.
-
להכנת מלית הגבינה שימו בתוך קערה קטנה ביצה, גבינת שמנת, ¼ כוס סוכר לבן ו-3 כפות קמח, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. צקו את המלית באופן שווה מעל תערובת הבננה וכסו עם התערובת הנותרת.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-50 דקות או פחות - השתדלו לבדוק באמצעות קיסם את מצב העוגה מדי פעם לקראת תום הזמן, אם הוא יוצא יבש ונקי סימן שהעוגה מוכנה ואפשר להוציא אותה.
-
אפשרו לעוגה להתקרר כרבע שעה לפני ההגשה. העבירו לצלחות קטנות - והתענגו בתאבון!