header

מתכון לעוגת בננה במילוי קרם גבינה

כולנו מכירים את העוגות הבחושות הקלאסיות, וכן לרבים מאיתנו יצא לטעום עוגת גבינה אוורירית ופשוטה - אך מה קורה כשמערבבים בין השתיים? התוצאה הרבה יותר מפתיעה ממה שאתם חושבים! הכירו את המתכון הפשוט והטעים שלנו לעוגת בננה בחושה במילוי קרם גבינה ממכר ומענג - שתגרום לאורחים שלכם לחזור כל הזמן!
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לעוגת בננה במילוי קרם גבינה:
בננה - 2 יחידות (בשלות עד בשלות מאוד)
ביצה - 2 יחידות (גדולות)
סוכר חום - ½ כוס (כ-110 גרם)
סוכר לבן - ¼ + ¼ כוסות (מופרדות, כ-50 גרם בכל כוס)
חמאה - 8 כפות (מומסת)
תמצית וניל - 1 כפית
יוגורט יווני - ¼ כוס (כ-60 גרם)
קמח לבן - 1 כוס + 3 כפות (מופרדות, כ-125 גרם בכוס)
מלח - קמצוץ
סודה לשתייה - 1 כפית
אופן הכנת המתכון לעוגת בננה במילוי קרם גבינה:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה בינונית מעכו את הבננות באמצעות מזלג והוסיפו מעליהן ביצה אחת, סוכר חום, ¼ כוס סוכר לבן, חמאה, תמצית וניל ויוגורט יווני, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו כוס קמח, קמצוץ מלח וסודה לשתייה, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. צקו כמחצית מתכולת הקערה אל תוך תבנית אפייה מלבנית ומשומנת (שאורכה כ-23 ס"מ ורוחבה כ-12 ס"מ), הקפידו שהתחתית כולה תהיה מכוסה.
  4. להכנת מלית הגבינה שימו בתוך קערה קטנה ביצה, גבינת שמנת, ¼ כוס סוכר לבן ו-3 כפות קמח, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. צקו את המלית באופן שווה מעל תערובת הבננה וכסו עם התערובת הנותרת.
  5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-50 דקות או פחות - השתדלו לבדוק באמצעות קיסם את מצב העוגה מדי פעם לקראת תום הזמן, אם הוא יוצא יבש ונקי סימן שהעוגה מוכנה ואפשר להוציא אותה.
  6. אפשרו לעוגה להתקרר כרבע שעה לפני ההגשה. העבירו לצלחות קטנות - והתענגו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.